Jump to content

Interior w v-ray 1.50 ! jak pokazac widok zza okna?

Featured Replies

Witam wszystkich forumowiczów,

Mam pytanko jak pokazac w renderze wnętrza to co dzieje się za oknem zakładając że w oknie mamy V-ray lighta wstawionego?

będę wdzięczny za jakieś info.

pzdr

• Replies 5
  • Views 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

dac invisible dla vraylighta wyrenderowac obrazek z alpha i wmontowac w szopie ?

• Author

wielkie dzięki.

pytanie do mirach jak w Rocklands było to rozwiązane? i jeszcze jedno skoro już piszę. Robiłem animację w v-ray'u renderując klatkami i wyszły mi straszne różnice w oświetleniu poszczególnych klatek (jak je zmontowałem to mrugało wszystko-pewnie od GI) Co mogłem zrobic nie tak?

W Rocklands nie bylo zadnych vraylightow w oknach, jedynie spot (a moze vray sun, juz nie pamietam) + skylight. Wszystkie tla byly odpowiednio ulozonymi (i pozakrzywianymi) plane'ami w scenie z vray light material.

Co do animacji, musisz przeliczyc pierw swiatlo dla calej kamery, pozniej liczyc animacje ze swiatlem z pliku.

http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/tutorials_imap2.htm

tu jest manual z tym, szczerze mowiac nie czytalem, ale po lebkach widze ze chodzi dokladnie o to samo co pisam.

• Author

Dzięki jeszcze raz.

Wyłowiłem że pracujesz na wyspie. Jak tam się pracuje? jesteś zadowolony?