saint8 Napisano 23 Październik 2008 Share Napisano 23 Październik 2008 Witam wszystkich forumowiczów, Mam pytanko jak pokazac w renderze wnętrza to co dzieje się za oknem zakładając że w oknie mamy V-ray lighta wstawionego? będę wdzięczny za jakieś info. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Październik 2008 Share Napisano 23 Październik 2008 dac invisible dla vraylighta i postawic jakis background ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 23 Październik 2008 Share Napisano 23 Październik 2008 dac invisible dla vraylighta wyrenderowac obrazek z alpha i wmontowac w szopie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saint8 Napisano 23 Październik 2008 Autor Share Napisano 23 Październik 2008 wielkie dzięki. pytanie do mirach jak w Rocklands było to rozwiązane? i jeszcze jedno skoro już piszę. Robiłem animację w v-ray'u renderując klatkami i wyszły mi straszne różnice w oświetleniu poszczególnych klatek (jak je zmontowałem to mrugało wszystko-pewnie od GI) Co mogłem zrobic nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 23 Październik 2008 Share Napisano 23 Październik 2008 W Rocklands nie bylo zadnych vraylightow w oknach, jedynie spot (a moze vray sun, juz nie pamietam) + skylight. Wszystkie tla byly odpowiednio ulozonymi (i pozakrzywianymi) plane'ami w scenie z vray light material. Co do animacji, musisz przeliczyc pierw swiatlo dla calej kamery, pozniej liczyc animacje ze swiatlem z pliku. http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/tutorials_imap2.htm tu jest manual z tym, szczerze mowiac nie czytalem, ale po lebkach widze ze chodzi dokladnie o to samo co pisam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saint8 Napisano 23 Październik 2008 Autor Share Napisano 23 Październik 2008 Dzięki jeszcze raz. Wyłowiłem że pracujesz na wyspie. Jak tam się pracuje? jesteś zadowolony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi