Napisano 23 Październik 200816 l Witam wszystkich forumowiczów, Mam pytanko jak pokazac w renderze wnętrza to co dzieje się za oknem zakładając że w oknie mamy V-ray lighta wstawionego? będę wdzięczny za jakieś info. pzdr
Napisano 23 Październik 200816 l dac invisible dla vraylighta wyrenderowac obrazek z alpha i wmontowac w szopie ?
Napisano 23 Październik 200816 l Autor wielkie dzięki. pytanie do mirach jak w Rocklands było to rozwiązane? i jeszcze jedno skoro już piszę. Robiłem animację w v-ray'u renderując klatkami i wyszły mi straszne różnice w oświetleniu poszczególnych klatek (jak je zmontowałem to mrugało wszystko-pewnie od GI) Co mogłem zrobic nie tak?
Napisano 23 Październik 200816 l W Rocklands nie bylo zadnych vraylightow w oknach, jedynie spot (a moze vray sun, juz nie pamietam) + skylight. Wszystkie tla byly odpowiednio ulozonymi (i pozakrzywianymi) plane'ami w scenie z vray light material. Co do animacji, musisz przeliczyc pierw swiatlo dla calej kamery, pozniej liczyc animacje ze swiatlem z pliku. http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/tutorials_imap2.htm tu jest manual z tym, szczerze mowiac nie czytalem, ale po lebkach widze ze chodzi dokladnie o to samo co pisam.
Napisano 23 Październik 200816 l Autor Dzięki jeszcze raz. Wyłowiłem że pracujesz na wyspie. Jak tam się pracuje? jesteś zadowolony?