panmalec Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 (edytowane) FINAŁ: ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Witam, mial być Batman, ale nastąpiły pewne zmiany:) no więc wżucam swoje etapy pracy, pzdr. rendery i zdjecia mojego autorstwa zaznaczam:) Edytowane 28 Październik 2008 przez panmalec
rosikowski Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 eeee... czy ten twój iron to jest 2d ?
Lis Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 łożesz. W życiu szkaradniejszaego ironmana nie widziałem :D Ale tło fajne
panmalec Napisano 28 Październik 2008 Autor Napisano 28 Październik 2008 technika dowolna, model irona w 3d jako podkład, reszta mattepainting;)
Rembik Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 Wyszedł prześwietnie... ale gdzie studium nastroju?
panmalec Napisano 28 Październik 2008 Autor Napisano 28 Październik 2008 studium nastroju, no wlasnie ciezko pokazac nastrój goscia w zelaznej masce powiem ci ze iron byl bardzo wesoły i postanowił sobie poaltac, serio
dyb3k Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 Wyszlo bardzo fajnie, ale to chyba bardziej 3d... bo matte to tu troche malo.. I nie kumam po co to rozmycie...
panmalec Napisano 28 Październik 2008 Autor Napisano 28 Październik 2008 ehm mało? jakie rozmycie, mogłbyś troche precyzyjniej?
rosikowski Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 rozmycie ? też nie wiem jakie rozmycie... i... poprzez technikę dowolną leander miał na myśli że można wykorzystać 3d do podmalowania... czyli tak czy siak trzeba by więcej 2d używać w końcu to dział digitalpainting`u ... ;-p
panmalec Napisano 28 Październik 2008 Autor Napisano 28 Październik 2008 no dobra zdradze sekret, to jest corel:P
leander Napisano 29 Październik 2008 Napisano 29 Październik 2008 Szkoda, ze Batmana wywaliles, swietne to bylo: http://img370.imageshack.us/img370/6609/coneptyplakatwyw9.jpg Jakos dolepiony ten ironman do sceny, chyba swiatlo zupelnie inne ma. Przez to tez nieco statyczny wyszedl, jakby wisial na sznurkach w studiu na tle blue screena. Ale w Batmanie i tu podoba mi sie, ze pracujesz metodycznie. Uzywasz w scenie ograniczonej liczby elementow i szukasz optymalnej "konfiguracji" tych elementów. Wg mnie to wlasnie jest studium, badanie sily oddzialywania roznych wariantów.
Rembik Napisano 29 Październik 2008 Napisano 29 Październik 2008 Zgadzam się plakaty naprawdę niezłe Ironmanem dowaliłeś do pieca, ale mimo to Batman wyszedł Ci bardziej klimatycznie!!
atheg Napisano 29 Październik 2008 Napisano 29 Październik 2008 Przylacze sie do choru zalobnikow po batmanie :) tamte dwa kadry mialy naprawde mocny impact. I klimat. Na ironmanie (choc swietnym skadinad) zgubil sie nastroj, ktory jest tematem bitwy. Tak sie troche zamiotl pod dywan. Ale i tak jestem pod wrazeniem warsztatu. Pozdrawiam
panmalec Napisano 29 Październik 2008 Autor Napisano 29 Październik 2008 no dobra chlopaki, wiem ze batman fajny, ale zmiana nastapiła dlatego bo technicznie bylo niewykonalne, ujecie miasta w renderze niepasowało, poprostu zła perspektywa (jezeli chodzi o concept#2 batmana) wygladało to tak ze stałby on na wiezowcu majacym 1000000pięter, a renderu neichciałem powtarzac bo neimialem sił na kolejne piekło z maxem, to naprawde duzo bydynkow:) pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi