Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Dsm tu pare linków do grafik prosze o ocene.

Edytowane przez P*J

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Jeśli możecie/możesz napisz mi jakieś porady, co jest źle w tych graf lub jak mogę ćwiczyć. Krytyka mile widziana

Napisano

przede wszystkim robisz typowy dla poczatkujacych blad: uzywasz za duzo miekkich airbrushowatych pedzli probojac opedzic tym wszystkie przejscia tonalne, co niestety skutkuje sztucznoscia i plastykowoscia... ja sie za bardzo na malowaniu w photoshopie nie znam, bo maluje w painterze, ale powinienes znalesc tam jakies "twardsze pedzle" (albo sciagnac sobie czyjsc zestaw pedzli-np cptobvious wrzucil ostatnio swoj pakiet i na pewno ma tam jakies kozackie brushe...) i nimi probowac osiagnac to co robisz tymi softbrushami. trwa to dluzej i jest na poczatku dosc trudne, ale musisz przez to przejsc...:) poza tym oczywiscie cwicz podstawy: anatomie, monochromatycze cieniowanie prostych bryl (tylko czarno-biale lub bialy+ jeden kolor), uzyskiwanie faktur materialow itp. itd. :)

nie rzucaj sie od razu na skomplikowane sceny, bo moga Ci one przyniesc na razie wiecej rozczarowania i frustracji niz zabawy... rob tony cwiczen (najlepiej z natury), ustawiaj sobie proste zestawy obiektow i proboj je malowac eksperymentujac ze sposobami cieniowania....

wierz mi, ze w taki sposob zaczniesz robic szybkie postepy...:)

pozdrowki i powodzenia :)

Napisano
  • Autor

OK thx za dobre rady lordbiernac