P*J Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 (edytowane) Witam Dsm tu pare linków do grafik prosze o ocene. Edytowane 28 Październik 2008 przez P*J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P*J Napisano 28 Październik 2008 Autor Share Napisano 28 Październik 2008 (edytowane) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e0e71f4ee4023ceb.html Grafika numer 3-cia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3adeb8e6d3d6b95a.html To jest moja 2-ga grafika tego typu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/209c29399365db18.html to jest moja pierwsza :) Edytowane 28 Październik 2008 przez P*J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW_2305 Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 Moja opinie znasz. Witam na forum! ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 uploaduj na imageshack.us długa droga przed tobą bracie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P*J Napisano 28 Październik 2008 Autor Share Napisano 28 Październik 2008 aż tak źle?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P*J Napisano 28 Październik 2008 Autor Share Napisano 28 Październik 2008 Jeśli możecie/możesz napisz mi jakieś porady, co jest źle w tych graf lub jak mogę ćwiczyć. Krytyka mile widziana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 29 Październik 2008 Share Napisano 29 Październik 2008 przede wszystkim robisz typowy dla poczatkujacych blad: uzywasz za duzo miekkich airbrushowatych pedzli probojac opedzic tym wszystkie przejscia tonalne, co niestety skutkuje sztucznoscia i plastykowoscia... ja sie za bardzo na malowaniu w photoshopie nie znam, bo maluje w painterze, ale powinienes znalesc tam jakies "twardsze pedzle" (albo sciagnac sobie czyjsc zestaw pedzli-np cptobvious wrzucil ostatnio swoj pakiet i na pewno ma tam jakies kozackie brushe...) i nimi probowac osiagnac to co robisz tymi softbrushami. trwa to dluzej i jest na poczatku dosc trudne, ale musisz przez to przejsc...:) poza tym oczywiscie cwicz podstawy: anatomie, monochromatycze cieniowanie prostych bryl (tylko czarno-biale lub bialy+ jeden kolor), uzyskiwanie faktur materialow itp. itd. :) nie rzucaj sie od razu na skomplikowane sceny, bo moga Ci one przyniesc na razie wiecej rozczarowania i frustracji niz zabawy... rob tony cwiczen (najlepiej z natury), ustawiaj sobie proste zestawy obiektow i proboj je malowac eksperymentujac ze sposobami cieniowania.... wierz mi, ze w taki sposob zaczniesz robic szybkie postepy...:) pozdrowki i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 29 Październik 2008 Share Napisano 29 Październik 2008 Krótko mówiąc: zapraszamy do domowego przedszkola :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P*J Napisano 29 Październik 2008 Autor Share Napisano 29 Październik 2008 OK thx za dobre rady lordbiernac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi