Krzychu_Mac Napisano 30 Październik 2008 Napisano 30 Październik 2008 Witam, Poszukuję programu do modelowania 3d - będą to elementy architektury wnętrz, jakies meble urządzenia. Czy są jakieś dobre i w miarę łatwe w obsłudze programy do modelowania takich rzeczy. (super gdyby działały pod mac osx).
BLADE Napisano 30 Październik 2008 Napisano 30 Październik 2008 blender na macu działa ok, nie wiem jak wings 3D. w wingsie tylko z boxa modelujesz w blenderze dowolnie.
Krzychu_Mac Napisano 30 Październik 2008 Autor Napisano 30 Październik 2008 zastanawiałem się też nad 3ds max albo cinemą 4d. Czy w tych płatnych programach łatwiej modeluje się?
piksar Napisano 30 Październik 2008 Napisano 30 Październik 2008 Jako strażnik porządku, przestrzegam przed zadaniem pytania "który soft jest lepszy"
hcpiter Napisano 30 Październik 2008 Napisano 30 Październik 2008 do architektury oczywiscie 3ds max lub design. Nie wyobrazam sobie importowanie ogromnych cad planow do blendera czy nawet cinemy :)
Gomez Napisano 30 Październik 2008 Napisano 30 Październik 2008 hcpiter Krzychu mówi o elementach architektury wnętrz a ty o dużych planach architektonicznych, nie znam się ale brzmi to jak duża różnica. Krzychu prawda jest taka że na początku każdy program jest tak samo trudny (łatwych nie ma). Potem jest się ciężko przestawić. Ja bym się wziął za blendera bo jest darmowy, zwłaszcza że działa na macu co jest istotne dla ciebie.
hcpiter Napisano 30 Październik 2008 Napisano 30 Październik 2008 (edytowane) Ja dalem tylko przyklad jezeli chodzi o arch, poza tym przy modelowaniu elementow arch czesto (jezeli mam dostep) uzywam wlasnie cadowskich planow wiec nie ma roznicy, jezeli architektura to inne odpadaja przy maxie i nie wazne w jakiej postaci ma byc to byc :] Jezeli mowa o samym modelowaniu to roznie bywa rhino rowniez jest dobry do tego bo bardzo dokladnie mozna wszystko zrobic. Edytowane 30 Październik 2008 przez hcpiter
Krzychu_Mac Napisano 30 Październik 2008 Autor Napisano 30 Październik 2008 chyba na początku rzeczywiście spróbuje blendera, zobaczę czy łatwo będzie mi się w nim modelować. Dziekuje za odpowiedzi i porady
Rekomendowane odpowiedzi