zielony Napisano 31 Październik 2008 Napisano 31 Październik 2008 Coś kliknąłem przez przypadek, nie wiem co i nie mogę z object mode przejść do edit. ktoś może wie co zrobić żeby to naprawić?
sanki Napisano 31 Październik 2008 Napisano 31 Październik 2008 do edit mode przechodzi sie z object mode wciskając tab, albo wybierając odpowiedni tryb z paska nagłówka. Jak możesz to rozwiń myśl (co wciskasz i jak to sie objawia, kiedy probujesz przejsc do edit mode)
zielony Napisano 1 Listopad 2008 Autor Napisano 1 Listopad 2008 no właśnie nie da się wybrać ani tabem ani przez rozwijanie paska... poprostu jest tylko jeden tryb a reszta zniknęła przy czym w oknie 3D mam rzecz nad którą pracuję.
figofago Napisano 1 Listopad 2008 Napisano 1 Listopad 2008 Może masz nie zaznaczony obiekt i dlatego nic nie możesz z nim zrobić.
szczuro Napisano 1 Listopad 2008 Napisano 1 Listopad 2008 albo masz zaznaczoną kamerę albo lampę, ogólnie obiekt który chcesz edytować powinien być zaznaczony na jasno różowo. Jeśli masz więcej zaznaczonych obiektów to tylko jeden z nich będzie jaśniejszy (aktywny)
zielony Napisano 1 Listopad 2008 Autor Napisano 1 Listopad 2008 Właśnie miałem coś co nie trzeba zaznaczone, odznaczyłem i poszło.
Rekomendowane odpowiedzi