bibistar Napisano 1 Listopad 2008 Share Napisano 1 Listopad 2008 Witam w szybkim renderu materialu na sofie wogole nie ma,chcialabym się zapytac jak mam ustawić final rendera żeby te wszystkie szczegóły na sofie wyszly,dodam że to moja bitmapa,bardzo prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 1 Listopad 2008 Share Napisano 1 Listopad 2008 A model zmapowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibistar Napisano 1 Listopad 2008 Autor Share Napisano 1 Listopad 2008 tzn czy jest ściągnięty z netu?to znaczy ma jakieś zabezpieczenia założone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Listopad 2008 Share Napisano 1 Listopad 2008 no pewnie, kazdy model sciaginiety z netu jest zabezpieczony :) znajdz taki modyfikator uv map i uzyj box tylko musisz przed tym odlaczyc neta zeby z FBI sie nie polaczyc :) arev- to kobieta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 1 Listopad 2008 Share Napisano 1 Listopad 2008 :D Są na forum kobiety i dają radę, musi być coś innego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibistar Napisano 1 Listopad 2008 Autor Share Napisano 1 Listopad 2008 ale czy ktoś mi pomoże?,jestem początkująca,chcodzi o to że moja bitmapa w maxie jest a renderze juz nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibistar Napisano 1 Listopad 2008 Autor Share Napisano 1 Listopad 2008 czy ktoś może mi pomóc,bo chce zrenderować moja bitmape i chyba musze ją jakoś zmapować,a jestem początkująca wiec nie wiem gdzie to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 1 Listopad 2008 Share Napisano 1 Listopad 2008 A może do nieodpowiedniego slotu teksturę wrzuciłaś? Powinna być w "Diffuse". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 1 Listopad 2008 Share Napisano 1 Listopad 2008 tylko musisz przed tym odlaczyc neta zeby z FBI sie nie polaczyc :) a to dobre, ubawiłem się przed snem, dzięki hcpiter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 2 Listopad 2008 Share Napisano 2 Listopad 2008 (edytowane) bibistar: każdy obiekt stworzony w przestrzeni 3d musi być zmapowany żeby program poradził sobie z odpowiednim i w miarę poprawnym nałożeniem tekstury. poczytaj w helpie programu o opcjach mapowania typu UVW map Box, Planar, Cylindrical etc. Dodatkowo może się przydać umiejętność mapowania obiektu metodą rozkładania UVki czyli Unvrap UVW. Pozdrawiam [ps] nie musisz zakładać wielu tematów, wystarczy jak w jednym poruszysz problematyczne zagadnienie. Edytowane 2 Listopad 2008 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibistar Napisano 2 Listopad 2008 Autor Share Napisano 2 Listopad 2008 Dziękuje za pomoc udało się:)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibistar Napisano 2 Listopad 2008 Autor Share Napisano 2 Listopad 2008 Dziękuje za pomoc udało się!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi