no_te Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 (edytowane) Witam. Zabrałem się za "dokańczanie" zaczętych modeli i oto pierwszy nad którym pracuje. Jako, że nie jest zbyt skomplikowany proszę o wszelkie sugestie, które pomogą mi zaprezentowaniu go od najlepszej strony. http://img99.imageshack.us/my.php?image=starywiatrakim6.jpg Planuję dodać jeszcze zacieki i odpryski farby na samym wiatraku ale to już w trakcie pracy nad materiałami. Pozdrawiam. Edytowane 10 Listopad 2008 przez no_te
no_te Napisano 7 Listopad 2008 Autor Napisano 7 Listopad 2008 Witam Oto moje pierwsze materiały... http://img300.imageshack.us/my.php?image=starywiatrakv2uc0.jpg Zapraszam do komentowania/krytykowania, co z pewnością pomoże mi w dalszej pracy. Kabel poprawiony Pozdrawiam
adam_m Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Obawiam się, że materiał podstawki nie będzie pasował do całości. Drewno to to chyba nie jest?
JW_2305 Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 wyglada jakbys mial bledy w miejscu laczenia tych lotek z wiatraczkiem, poza tym, ze same lotki sa krzywe, nie powinny byc okragle? Ale ja specem od wiatrakow nie jestem;p Pokazesz siatke? No i podstawka brzydka;p
no_te Napisano 8 Listopad 2008 Autor Napisano 8 Listopad 2008 Dziękuję za komentarze Dorzucam linka do siatki http://img91.imageshack.us/my.php?image=starywiatraksiatkaft9.jpg Niestety jest kilka błędów w samej siatce ale myślę, że uda się je ukryć pod teksturami, z którymi właśnie się męczę. Co do podstawka to jest on w oryginale wykonany z żywicy albo emalii bo prawdopodobnie miał udawać marmur. Łopatki są wycięte z gumy i pomalowane na czerwono. Całość to konstrukcja rodem z lat 80. i stąd ta te nietypowe materiały. Pozdrawiam
no_te Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 Udało się w końcu namalować wszystkie materiały. Co prawda jeszcze chyba je przybrudzę i pozmieniam stopień błyszczenia ale w gruncie rzeczy to już kosmetyka. Pozdrawiam
ndru Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Ale dlaczego wszystko pomalowane jest luszczacym sie czerwonym hammeritem? Nawet na drewniana podstawke zachodzi. O ile na korpusie wyglada to jeszcze znosnie, o tyle na lopatkach juz nie, a rozejscie na podstawce kloci sie z materialem. Ale ogolnie modelik fajny, szczegolnie przelacznik, bardzo oldschoolowy. Powodzenia
NV Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Takie czerwone to bym zostawił łopaty/śmigła wiatraka bo fajnie wyszły, reszta podobnym materiałem ale przynajmniej w innej kolorystyce. Zmień texture "podstawki" pod wiatrak oraz texture podłoża i ściany. Dodaj jakieś pęknięcia, schodzącą farbę itd. Może coś jeszcze do sceny? Imo warto rozwinąć ten wątek bo może być ciekawie. Widziałbym to w mroczniejszych klimatach :) Aa no i kabel daj czarny np. bo ten jakoś tak słabo się komponuje z resztą. -------------------- Pozdrawiam :)
JackVasi Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Tak. Widzę to albo z czerwonymi łopatkami i chromowanym (Oczywiście teraz to chromu nie ma przypominać. Stary przybrudzony metal) korpusem, albo na odwrót. Świetna praca, z pomysłem
Rekomendowane odpowiedzi