kit aj Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 (edytowane) Witam wszystkich Modeluje sobie moją lampkę, która stoi tuż przed moimi oczami na biurku. Brakuje mi jeszcze paru małych elementów, no i oczywiście to czego zaczynam szukać - czyli powiązania wszystkiego kośćmi (liczę na Waszą pomoc). czekam na wszelakie komentarze i uwagi a to parę próbnych ręderów: Edytowane 11 Listopad 2008 przez kit aj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Siema=) Lampka całkiem spoko. może się mylę ale podstawka musi być ciężka żeby się tak nie wywróciła (bo mała trochę) i materiał strasznie lustrzany. dodałbym minimalnego glowa. Pozdro dla Tarnowian=) PS Kabel brzydki zrób coś z nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 9 Listopad 2008 Autor Share Napisano 9 Listopad 2008 Zgadza się podstawka jest dość ciężka, a materiał to chrom odbijający wszystko dookoła tak jak w oryginale "IKEA - FORSÅ" podstawka wydaje się mała, bo ramiona lampki są ustawione chwilowo pod kątem prostym, zmienię to po dodaniu kości a będzie wyglądać inaczej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Hej hej!! No lampka jest kozacka :) Mam taka sama :) Tylko, ze czarna i szczerze przyznam, ze chromowanej jeszcze nie widzialem. Mozesz pokazac siatke i dac jakies zblizenia by mozna bylo lepiej ocenic. Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Pokaż renderek z jakimś światłem rozproszonym i studyjkiem to na pewno zaraz ktoś ci się odezwie z materiałem. Kibicuję bo pewnie lampka zatańczy czy coś =) xaoo : kto to jest xavier naidoo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Pokaz moze model bez materialow jakis szarak czy inny jednolity kolor bo przez te odbicia trudno ocenic poprawnosc geometrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 @lucek91 - xavier naidoo to niemiecki wokalista i autor tekstow. Zalozyciel niemieckiej grupy Sohne Mannheims. Graja mieszanke muzyczna soul, hip hop, R&B, Reggae i muzyki klasycznej. Wiecej jesli chcesz dowiedziec sie wiecej zapraszam na strone fanow xaviera XNG.pl Przepraszam za tego malego off-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 9 Listopad 2008 Autor Share Napisano 9 Listopad 2008 proszę bardzo parę szaraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 9 Listopad 2008 Autor Share Napisano 9 Listopad 2008 a jeśli chodzi o siatkę to mniej więcej tak to wygląda: (da się renderować siatkę? jak tak to jak?) ps: niezły kącik muzyczny tu się tworzy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_te Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Jak dla mnie model bardzo ładny, tylko materiał zatraca detal, którego szkoda. Co do renderowania siatki to można w diffuse dać mapę VrayEdgesTex oczywiście korzystając z V-ray`a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Jak używasz maya to poszukaj na tym forum tutoriala niejakiego fikołka a propos renderowania siaki w mentalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 10 Listopad 2008 Autor Share Napisano 10 Listopad 2008 o tak wygląda z VrayEdgesTex teraz dokończę kilka szczegółów, których mi brakuje. A potem zajmę się tekturami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 10 Listopad 2008 Share Napisano 10 Listopad 2008 No widze teraz ze model bardzo ladny no ale widzisz jak samym renderm zepsulego go i nic z tego detalu nie bylo widac. Popracuj nad materialami i nad dobrym oswietleniem. Moze tez zamiast studia dac jakas hdrke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Listopad 2008 Share Napisano 10 Listopad 2008 bardzo ładny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 10 Listopad 2008 Autor Share Napisano 10 Listopad 2008 ok teraz już mam wszystkie elementy gotowe ( no może jeszcze tylko wtyczki brakuje), i zmieniłem jej układ na poprawny. teraz zaczynają się próby z materiałem i tłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 11 Listopad 2008 Autor Share Napisano 11 Listopad 2008 (edytowane) pierwsza próba renderingu Edytowane 11 Listopad 2008 przez kit aj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 11 Listopad 2008 Share Napisano 11 Listopad 2008 Witam, No jest lepiej niz ten pierwszy render z materialami, ale jak dla mnie czegos brakuje, ja wiem,ze to zwykla lampka w studio, ale cos tak jakos malo. Pozrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 11 Listopad 2008 Autor Share Napisano 11 Listopad 2008 Może będzie lepiej, jak zrobię biurko i wszystko co się na nim znajduje :) a tak na szybkiego to powstała mi dziś druga lampa (no może to już przesada ale to już chyb ostatnia lampa którą modeluje) może nie najlepszy render i brakuje żarówek, ale zajęło to bardzo mało czasu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 11 Listopad 2008 Share Napisano 11 Listopad 2008 He he he, @Kit aj - to Ciebie wzielo na te lampy :) Nigdy nie mow nigdy. jutro albo za dwa dni nowa pokarzesz :D Tak czy owak ta druga bardzo fajnie wyszla. Jesli dopracujesz materialy bedzie rewelacja. Czekam na updaty. Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 12 Listopad 2008 Share Napisano 12 Listopad 2008 Zanimuj tą pierwszą będziesz miał jak znalazł animacyjkę do folio :-) A ta druga mi się nie podoba - popularna taka; Kibicuję :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 13 Listopad 2008 Autor Share Napisano 13 Listopad 2008 lucek91 niestety nie udaje mi się zrobić do niej kości. Pasuje żeby były jakoś tak jak czerwone kreski a to co zielone musi być stałe. Jak masz jakiś pomysł to daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi