Napisano 9 Listopad 200816 l Witam wszystkich Modeluje sobie moją lampkę, która stoi tuż przed moimi oczami na biurku. Brakuje mi jeszcze paru małych elementów, no i oczywiście to czego zaczynam szukać - czyli powiązania wszystkiego kośćmi (liczę na Waszą pomoc). czekam na wszelakie komentarze i uwagi a to parę próbnych ręderów: Edytowane 11 Listopad 200816 l przez kit aj
Napisano 9 Listopad 200816 l Siema=) Lampka całkiem spoko. może się mylę ale podstawka musi być ciężka żeby się tak nie wywróciła (bo mała trochę) i materiał strasznie lustrzany. dodałbym minimalnego glowa. Pozdro dla Tarnowian=) PS Kabel brzydki zrób coś z nim.
Napisano 9 Listopad 200816 l Autor Zgadza się podstawka jest dość ciężka, a materiał to chrom odbijający wszystko dookoła tak jak w oryginale "IKEA - FORSÅ" podstawka wydaje się mała, bo ramiona lampki są ustawione chwilowo pod kątem prostym, zmienię to po dodaniu kości a będzie wyglądać inaczej :)
Napisano 9 Listopad 200816 l Hej hej!! No lampka jest kozacka :) Mam taka sama :) Tylko, ze czarna i szczerze przyznam, ze chromowanej jeszcze nie widzialem. Mozesz pokazac siatke i dac jakies zblizenia by mozna bylo lepiej ocenic. Pozdrawiam, xaoo
Napisano 9 Listopad 200816 l Pokaż renderek z jakimś światłem rozproszonym i studyjkiem to na pewno zaraz ktoś ci się odezwie z materiałem. Kibicuję bo pewnie lampka zatańczy czy coś =) xaoo : kto to jest xavier naidoo?
Napisano 9 Listopad 200816 l Pokaz moze model bez materialow jakis szarak czy inny jednolity kolor bo przez te odbicia trudno ocenic poprawnosc geometrii.
Napisano 9 Listopad 200816 l @lucek91 - xavier naidoo to niemiecki wokalista i autor tekstow. Zalozyciel niemieckiej grupy Sohne Mannheims. Graja mieszanke muzyczna soul, hip hop, R&B, Reggae i muzyki klasycznej. Wiecej jesli chcesz dowiedziec sie wiecej zapraszam na strone fanow xaviera XNG.pl Przepraszam za tego malego off-a
Napisano 9 Listopad 200816 l Autor a jeśli chodzi o siatkę to mniej więcej tak to wygląda: (da się renderować siatkę? jak tak to jak?) ps: niezły kącik muzyczny tu się tworzy :P
Napisano 9 Listopad 200816 l Jak dla mnie model bardzo ładny, tylko materiał zatraca detal, którego szkoda. Co do renderowania siatki to można w diffuse dać mapę VrayEdgesTex oczywiście korzystając z V-ray`a
Napisano 9 Listopad 200816 l Jak używasz maya to poszukaj na tym forum tutoriala niejakiego fikołka a propos renderowania siaki w mentalu.
Napisano 10 Listopad 200816 l Autor o tak wygląda z VrayEdgesTex teraz dokończę kilka szczegółów, których mi brakuje. A potem zajmę się tekturami
Napisano 10 Listopad 200816 l No widze teraz ze model bardzo ladny no ale widzisz jak samym renderm zepsulego go i nic z tego detalu nie bylo widac. Popracuj nad materialami i nad dobrym oswietleniem. Moze tez zamiast studia dac jakas hdrke
Napisano 10 Listopad 200816 l Autor ok teraz już mam wszystkie elementy gotowe ( no może jeszcze tylko wtyczki brakuje), i zmieniłem jej układ na poprawny. teraz zaczynają się próby z materiałem i tłem
Napisano 11 Listopad 200816 l Autor pierwsza próba renderingu Edytowane 11 Listopad 200816 l przez kit aj
Napisano 11 Listopad 200816 l Witam, No jest lepiej niz ten pierwszy render z materialami, ale jak dla mnie czegos brakuje, ja wiem,ze to zwykla lampka w studio, ale cos tak jakos malo. Pozrawiam, xaoo
Napisano 11 Listopad 200816 l Autor Może będzie lepiej, jak zrobię biurko i wszystko co się na nim znajduje :) a tak na szybkiego to powstała mi dziś druga lampa (no może to już przesada ale to już chyb ostatnia lampa którą modeluje) może nie najlepszy render i brakuje żarówek, ale zajęło to bardzo mało czasu :)
Napisano 11 Listopad 200816 l He he he, @Kit aj - to Ciebie wzielo na te lampy :) Nigdy nie mow nigdy. jutro albo za dwa dni nowa pokarzesz :D Tak czy owak ta druga bardzo fajnie wyszla. Jesli dopracujesz materialy bedzie rewelacja. Czekam na updaty. Pozdrawiam, xaoo
Napisano 12 Listopad 200816 l Zanimuj tą pierwszą będziesz miał jak znalazł animacyjkę do folio :-) A ta druga mi się nie podoba - popularna taka; Kibicuję :-)
Napisano 13 Listopad 200816 l Autor lucek91 niestety nie udaje mi się zrobić do niej kości. Pasuje żeby były jakoś tak jak czerwone kreski a to co zielone musi być stałe. Jak masz jakiś pomysł to daj znać