Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Modeluje sobie moją lampkę, która stoi tuż przed moimi oczami na biurku. Brakuje mi jeszcze paru małych elementów, no i oczywiście to czego zaczynam szukać - czyli powiązania wszystkiego kośćmi (liczę na Waszą pomoc).

czekam na wszelakie komentarze i uwagi

a to parę próbnych ręderów:

Edytowane przez kit aj

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Siema=)

Lampka całkiem spoko. może się mylę ale podstawka musi być ciężka żeby się tak nie wywróciła (bo mała trochę) i materiał strasznie lustrzany. dodałbym minimalnego glowa.

Pozdro dla Tarnowian=)

PS Kabel brzydki zrób coś z nim.

Napisano
  • Autor

Zgadza się podstawka jest dość ciężka, a materiał to chrom odbijający wszystko dookoła tak jak w oryginale "IKEA - FORSÅ"

podstawka wydaje się mała, bo ramiona lampki są ustawione chwilowo pod kątem prostym, zmienię to po dodaniu kości a będzie wyglądać inaczej :)

Napisano

Hej hej!!

No lampka jest kozacka :) Mam taka sama :) Tylko, ze czarna i szczerze przyznam, ze chromowanej jeszcze nie widzialem. Mozesz pokazac siatke i dac jakies zblizenia by mozna bylo lepiej ocenic.

Pozdrawiam,

xaoo

Napisano

Pokaż renderek z jakimś światłem rozproszonym i studyjkiem to na pewno zaraz ktoś ci się odezwie z materiałem. Kibicuję bo pewnie lampka zatańczy czy coś =)

xaoo : kto to jest xavier naidoo?

Napisano

Pokaz moze model bez materialow jakis szarak czy inny jednolity kolor bo przez te odbicia trudno ocenic poprawnosc geometrii.

Napisano

@lucek91 - xavier naidoo to niemiecki wokalista i autor tekstow. Zalozyciel niemieckiej grupy Sohne Mannheims. Graja mieszanke muzyczna soul, hip hop, R&B, Reggae i muzyki klasycznej. Wiecej jesli chcesz dowiedziec sie wiecej zapraszam na strone fanow xaviera XNG.pl Przepraszam za tego malego off-a

Napisano
  • Autor

a jeśli chodzi o siatkę to mniej więcej tak to wygląda:

(da się renderować siatkę? jak tak to jak?)

ps: niezły kącik muzyczny tu się tworzy :P

Napisano

Jak dla mnie model bardzo ładny, tylko materiał zatraca detal, którego szkoda. Co do renderowania siatki to można w diffuse dać mapę VrayEdgesTex oczywiście korzystając z V-ray`a

Napisano

Jak używasz maya to poszukaj na tym forum tutoriala niejakiego fikołka

a propos renderowania siaki w mentalu.

Napisano
  • Autor

o tak wygląda z VrayEdgesTex

teraz dokończę kilka szczegółów, których mi brakuje. A potem zajmę się tekturami

Napisano

No widze teraz ze model bardzo ladny no ale widzisz jak samym renderm zepsulego go i nic z tego detalu nie bylo widac. Popracuj nad materialami i nad dobrym oswietleniem. Moze tez zamiast studia dac jakas hdrke

Napisano
  • Autor

ok teraz już mam wszystkie elementy gotowe ( no może jeszcze tylko wtyczki brakuje), i zmieniłem jej układ na poprawny.

teraz zaczynają się próby z materiałem i tłem

Napisano
  • Autor

pierwsza próba renderingu

Edytowane przez kit aj

Napisano

Witam,

No jest lepiej niz ten pierwszy render z materialami, ale jak dla mnie czegos brakuje, ja wiem,ze to zwykla lampka w studio, ale cos tak jakos malo.

Pozrawiam,

xaoo

Napisano
  • Autor

Może będzie lepiej, jak zrobię biurko i wszystko co się na nim znajduje :)

a tak na szybkiego to powstała mi dziś druga lampa (no może to już przesada ale to już chyb ostatnia lampa którą modeluje)

może nie najlepszy render i brakuje żarówek, ale zajęło to bardzo mało czasu :)

Napisano

He he he,

@Kit aj - to Ciebie wzielo na te lampy :) Nigdy nie mow nigdy. jutro albo za dwa dni nowa pokarzesz :D Tak czy owak ta druga bardzo fajnie wyszla. Jesli dopracujesz materialy bedzie rewelacja. Czekam na updaty.

Pozdrawiam,

xaoo

Napisano

Zanimuj tą pierwszą będziesz miał jak znalazł animacyjkę do folio :-) A ta druga mi się nie podoba - popularna taka;

Kibicuję :-)

Napisano
  • Autor

lucek91 niestety nie udaje mi się zrobić do niej kości. Pasuje żeby były jakoś tak jak czerwone kreski a to co zielone musi być stałe.

Jak masz jakiś pomysł to daj znać