Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

straszny przestój trzeba ożywić towarzystwo :P

generalnie te instrumenty współpracują z FL Studio i Cubasem sx na bank nie wiem jak z reasonem, reaktorem, audomulchem czy innym stuffem.

:) jak was stać to proszę bardzo. uprzedzam że niektóre z nich ważą po kilkanaście giga :P

Po pierwsze - Omnisphere od Spectrasonics. rewelacyjny syntezator głównie do muzyki elektronicznej ale też wg. mnie genialnie nadaje się do np. udźwiękawiania jakiegoś loga albo jakiś demoreeli :P gorąco polecam

tutaj macie wyniki konkursu ogłoszonego przez spectrasonics przed premierą. ludzie dostali loopy i patkiety i mieli sobie zrobic z tego muze. dobrze oddaje mozliwosci Omnisphere'a a na dodatek znalazł się polak!

http://www.spectrasonics.net/omnisphere_teaser/episode_07_index.html

strona produktu

http://www.spectrasonics.net/instruments/omnisphere.html

cena 499$

---

Stylus RMX - także Spectrasonics. Generalnie cały instrument do loopów, gotowych jak i modyfikacji gotowych przez użycie takiego randomizatora. Używało go wielu ludzi i nadal używa, np przy produkcji ścieżki do Wall-e czy do polskiego W11 ^^ używa tez chyba Peter gabriel i generalnie elita. Rewela :P

próbki (zwracajcie uwagę na rytmy) :

http://www.spectrasonics.net/instruments/stylusrmx/demos.html

strone produktu chyba łatwo znaleść?

cena już od 299$

---

Trilogy - Spectrasonics. Moduł do basu. Bardzo dobry!

Strona produktu:

http://www.spectrasonics.net/instruments/trilogy.html

cena 299$

---

teraz tak. polecam wam stronę http://www.soundsonline.com/home.php znajdziecie wiele pakietów z samplami do użycia, większość brzmi wyśmienicie :) generalnie odwiedźcie tę stronę i szukajcie takich rzeczy jak GOLIATH, RA, i wszystkich STRINGÓW i BRASSÓW i WOODWINDSÓW :P świetna orkiestra, idealne do soundtracków. na stronie każdego produktu dema

Mam nadzieję że mój "mały" poradnik wam pomoże przy tworzeniu świetnych ścierzek dźwiękowych do waszych rewelacyjnych i jeszcze lepszych animacji :)

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

generalnie te instrumenty współpracują z FL Studio i Cubasem sx na bank nie wiem jak z reasonem, reaktorem, audomulchem czy innym stuffem.

instrumenty vst z kubusiem i fruity loopsem hulają, jednak reason ma swoje fabryczne i innych nie obsługuje(strasznie to głupie). Audiomulch z kolei to raczej prosty programik i myślę, że też raczej nie (nie wiem na pewno, bo pracowałem na nim przez jeden dzień).

Jeśli chodzi o fajnie brzmiące instrumenta - to gorąco polecam 'fałesteki' :) Native Instruments - szczególnie Absynth (teraz chyba wyszła piątka), symfoniczne to zdecydowanie EWQSL Symphonic Orchestra firmy chyba EastWest. A z packów GM to ostatnio pracuję na Hypersonic'u Steinberga, chodź ma kilka wad, to spełnia się fajnie jako uzupełniacz w brzmieniach.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

A ma ktoś pomysł na jakiś fajny pakiet z samplami do trailerów? znalazlem na best service score fx i ciekaw jestem czy sa jakies inne fajne? tylko nie videocopilotowe 500 designer sounds bo nbadaje sie tylko z 10 z tej kolekcji

Napisano

Wszystko zależy od budżetu, czy chce się używać czegoś sporadycznie czy ma to regularnie na siebie zarabiać. Nie ma sensu kupować Wtyczki za 10 K po to by zrobić jakiś jeden zwiastun. Lepiej albo to komuś zlecić albo kupić sobie skromną bibliotekę East West Symphonic orchestra Silver Edition. 1000 $ z kawałkiem

Napisano
East West Symphonic orchestra Silver Edition. 1000 $ z kawałkiem

Chyba masz na myśli Platinum, które nie jest skromne wcale i też na skromnym sprzęcie będzie ciężko z niego korzystać. Silver obecnie kosztuje 240 Euro niecałe. EWQLSO - całkiem przyzwoita biblioteka.

Chciałem jeszcze nadmienić, że Omnisphere w licencji zawiera punkt, że nie może być wykorzystywane jako sound design. Oczywiście różnica między muzyką a efektami dźwiękowymi jest często bardzo umowna, o czym również licencja wspomina, ale generalna zasada, żeby Omnisphere używać w kontekście muzycznym.

ScoreFX - to zależy czego konkretnie poszukujesz? Ja się trochę zawiodłem. Myślałem, że będzie dużo efektów - mocnych rąbnięć, swish-y, build-up-ów, tymczasem ta biblioteka jest generalnie bardziej muzyczna niż efektowa - jakieś dość tonalne pady, uderzenia niby są, ale nie mogę znaleźć pięciu fajnych ;). Do tego player jest jak dla mnie strasznie drętwy. Podobno ma mnóstwo ciekawych funkcji, ale jakoś cierpliwości do niego nie mam.

Ja dodam do listy fajnych rzeczy Project SAM Symphobia i Heavyocity Evolve, które zresztą świetnie idą w parze :).

A jeśli nie potrzebujemy wypas orkiestry a pojedyncze instrumenty orkiestrowe np. flet czy waltornie - http://www.vsl.co.at - popatrzcie sobie na Vienna Single Instrument Downloads. Albo Sonivox DVI's - te nawet można za darmo wypróbować :).

- Piotr

Napisano

edirol symphonic orchestra. zajmuje niewiele ponad 100 mb ale brzmienia nawet ladne ma. do udzwiekowienia trailera wystarczy. nie mam pojecia ile kosztuje :P

Napisano

serwus :)

a dokad byscie mnie oslali /kogo polecili do udzwiekowienia animacji ? bardzi zalezy mi na super jakosci dzwieku. Jedna sprawa to odglosy /spundFX, a druga to muza -> chyba ze to jest tak, ze jest specjalizacja i muze musze brac od kogos innego ? ( nie wiem jak to jest w branzy audio).

czy jest szansa na cos takiego we wroclawiu lub okolicach ?

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano
Chyba masz na myśli Platinum, które nie jest skromne wcale i też na skromnym sprzęcie będzie ciężko z niego korzystać. Silver obecnie kosztuje 240 Euro niecałe. EWQLSO - całkiem przyzwoita biblioteka.

- Piotr

Nie nie chodziło mi o Silver, ale jak się okazuje, dość dawno nie sprawdzałem Cen :)

kannu - jeśli chodzi o udźwiękowienie i muzykę to również zapraszam do współpracy, we Wrocławiu :)

Napisano

serwus :)

dzieki za odpowiedzi i oferowana pomoc. pewnie za jakis czas sie odezwe zeby pogadac - ale jeszcze troche to zajmie .

pozdrawiam i zycze powodzenia :)