tombas Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 (edytowane) Wizka poglądowa dla klienta ( branża meblowa) co o tym sądzicie? sketchup Edytowane 17 Listopad 2008 przez tombas
hcpiter Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 Widze ze wip wiec ok ale ty chcesz to pokazac klientowi naprawde ?:]
!Ewert Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 Dla kogo to robisz, pytam z ciekawości ? ;) 1.Dobrze że napisałeś że to branża meblowa bo to zmienia trochę punk widzenia, najważniejsze jest to żebyś pokazał mebel i on ma być na pierwszym miejscu. Na razie to jak patrze na twój render to od razu rzuca mi się niebo, które i tak jest źle zrobione. 2. flary sie nie sprawdzą na 100% 3. Masz pokazać model a ucinasz mu noge w kadrze :] Pozdr.
tombas Napisano 17 Listopad 2008 Autor Napisano 17 Listopad 2008 o to dobra uwaga rzeczywiście pojechałem z nogą. I faktem też jest że nie projektuje biura tylko ustawienie mebli. w rendery bawie sie od 2-3 mies trakze prosze o jakies konstruktywne uwagi i pomoc.
streaker Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 prosze o jakies konstruktywne uwagi Ciemno....
tombas Napisano 17 Listopad 2008 Autor Napisano 17 Listopad 2008 zgadza się godzio. Widzę ze jestes w temacie. Primo Space dla ścisłości
plug Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 jak musisz pokazac meble to nie rob tego całego otoczenia..tym bardziej ze dopiero zaczynasz- wiecej zmarnujesz czasu na drugi plan niż sam mebel.... Moje zdanie :)
tombas Napisano 17 Listopad 2008 Autor Napisano 17 Listopad 2008 całego otoczenia czyli czego? widoku za oknem? - (1 min w PS) jakies rady?? zawsze mozna tu usłyszeć ze coś jest źle. ale jak zrobc zeby było dobrze. Nooo wymiatacze uchylcie rąbka tajemnicy jak poprawić render :)
plug Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 (edytowane) "całego otoczenia czyli czego? widoku za oknem?" Chodzi mi bardziej o nieodwracanie uwagi od mebli. Jasne pomieszczenie, jasna podłoga,sufit, wiecej swiatła Edytowane 17 Listopad 2008 przez plug
hcpiter Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 nie da sie go jakos poprawic, poprostu trzeba od nowa ustawic swiatlo, wywalic ziarno, poprawic materialy tutaj nikt ci nie powie co zrobic zeby bylo super musisz sam dosjc jak oswietlic najlepiej bo kazde wnetrze oswietla sie inaczej, drugi plan jest wlasnie potrzebny bo to prezentacja mebla wiec musi byc wkomponowany w jakkies otoczenie zeby klient mogl sobie wyobrazic jak bedzie wygladal mebel np w takim wnetrzu i takie tam pierdoly. Ogolnie najpierw przydalo by sie zrobic ostrzejszy i wyrazniejszy render bo przez to ziarno i takie przymulone swiatlo malo mozna ocenic a tymbardziej klient malo zobaczy.
tombas Napisano 18 Listopad 2008 Autor Napisano 18 Listopad 2008 hcpiter jak zwykle obszernie :) dzieki. No nic bede jeszzcze probowal cos tu zmienic. plug wydaje mi się ze podloga jest w miare jasna i sufit też...
Rekomendowane odpowiedzi