Napisano 17 Listopad 200816 l Witam Mam problem poniewaz musze wymodelowac teren z mapy z poziomicami/warstwicami. Kazda poziomica linia ciagla gruba oznacza podniesienie terenu o 2m, linica ciagla cienka o 1m, natomiast linia przerywana o 0,5m. Teren musi byc raczej dokladnie odwzorowany wiec raczej w gre nie wchodzi wyciaganie vertexow za pomoca softselection? Jesli ktos ma jakis pomysl jak mozna dobrze odwzorowac taki teren to bylbym bardzo wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam
Napisano 17 Listopad 200816 l Spline na kazda poziomice, na koniec Compound object > Terrain. A na to wszystko bym na koncu rzucil ladnie podzielonego w kwadraty plane i uzyl Object Deform (darmowy plugin do maxa).
Napisano 17 Listopad 200816 l Autor Ok. Dzieki wielkie. Zaraz wezme sie za to i zobacze jaki efekt uzyskam. Pozdrawiam
Napisano 17 Listopad 200816 l Autor Da sie cos zrobic aby tekstura w viewporcie, ktora jest na jakims obiekcie badz jako background byla w dobrej jakosci?
Napisano 17 Listopad 200816 l Autor Dzieki wielkie. Sorry, ze sam nie poszukalem na forum, ale szukalem wlasnie w Biblii tej informacji. ; )
Napisano 17 Listopad 200816 l Autor "A na to wszystko bym na koncu rzucil ladnie podzielonego w kwadraty plane" Moglbys mi przyblizyc w jaki sposob rzucic tego plane? Kojarzy mi sie to z modyfikatorem cloth, ale chyba nie o to chodzi. Pzdr
Napisano 17 Listopad 200816 l Mi chodzilo o uzycie tego plugina http://www.max3dstuff.com/max4/objectDeform/help.html ale o ile sie nie myle, w Maxie jest Compound Object > Deform ktory powinien zalatwic tez sprawe.