zielony Napisano 22 Listopad 2008 Share Napisano 22 Listopad 2008 Czy taki Yafray jest lepszy od zintegrowanego raytracera? W czym? Nie mogę tego odpalić, wszystko na czarno renderuje albo wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 22 Listopad 2008 Share Napisano 22 Listopad 2008 Yafray jako yafray to bym sobie na twoim miejscu podarował ,co innego Yaf(a)ray ,zintegrowany raytrace ma więcej możliwości (system nodes etc),tylko trzeba go potrafić obsłużyc ,poczytaj jakieś ksiązki o oswietleniu np: tą http://helion.pl/ksiazki/cyfos2.htm Yaf(a)ray ,jest bardzo dobry ,odpalasz go ze skryptu ,link itp masz poniżej : http://www.yafray.org/index.php?s=2 Czy jest lepszy? Zależy do czego ,pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielony Napisano 23 Listopad 2008 Autor Share Napisano 23 Listopad 2008 Właśnie Yafaraya mam i to o nim pisałem że na czarno renderuje. Jak go odpalić? Ja próbowałem to zrobić tak: F10 i tam pod przyciskiem Render zmieniałem internal na Yafray... i tu pewnie błąd bo to Yafaray a nie Yafray. Jak go odpalić ze skryptu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 24 Listopad 2008 Share Napisano 24 Listopad 2008 Właśnie Yafaraya mam i to o nim pisałem że na czarno renderuje. Jak go odpalić? Ja próbowałem to zrobić tak: F10 i tam pod przyciskiem Render zmieniałem internal na Yafray... i tu pewnie błąd bo to Yafaray a nie Yafray. Jak go odpalić ze skryptu? W wersji obecnej yafa ,odpala sie tylko ze skryptu ,nawet render klikasz w skrypcie ,czyli albo z menu render na górnym pasku ,albo script menu i zakładka render . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi