Napisano 25 Listopad 200816 l Witam, mam taki problem, może tu ktoś będzie wiedział:) - napisałem skrypt JS dzięki któremu mogę dodawać kolejne pola do wgrywania zdjęć, potem chcę je przeskalować i wysłać przy pomocy PHP, niestety wygląda to tak, jakby PHP nie widział tych wartości z dodanych dynamicznie pól. Skrypt JS: var i=1; function usunPole(nr,dst){ var delElem=document.getElementById('f'+nr); var delElemU=document.getElementById('usun'+nr); var delElemB=document.getElementById('br'+nr); dst.removeChild(delElem); dst.removeChild(delElemU); dst.removeChild(delElemB); } function dodajPole(){ i++; var dest=document.getElementById('addP'); var picSDel=document.getElementById('picS'); var element = document.createElement('input'); var delBtn = document.createElement('input'); var brk= document.createElement('br'); picSDel.setAttribute('value', i); brk.setAttribute('id','br'+i); delBtn.setAttribute('type', 'button'); delBtn.setAttribute('value', 'usuń'); delBtn.setAttribute('id', 'usun'+i); delBtn.df=i; delBtn.onclick = function(){usunPole(this.df,dest) }; element.setAttribute('type', 'file'); element.setAttribute('name', 'foto'+i); element.setAttribute('onclick', 'dodajPole();'); element.setAttribute('id', 'f'+i); dest.appendChild(element); dest.appendChild(delBtn); dest.appendChild(brk); } A tu odbieram w PHP: for ($i=1; $i if(isset($_FILES['foto'.$i]['name'])){ echo $_FILES['foto'.$i]['name']; } } Zmienną picsNumber mi odczytuje - była dynamicznie zmieniana, ale samo pole ustalone już od razu, $_FILES['foto1'] również odczytuje, kolejnych już niestety nie. Czy ktoś orientuje się w czym tkwi problem?
Napisano 27 Listopad 200816 l możesz wysłać jakiś plik z tym czymś działającym ? bo jakoś nie umiem tego odtworzyć u siebie a problem zapewne leży w nazwach pól
Napisano 27 Listopad 200816 l Autor Hmm, wrzuciłem to do zupełnie innego pliku tylko odchudzone do postaci przedstawionego problemu i okazuje się, że działa :) (http://www.lucasgraphics.ovh.org/test.htm) Tylko sam nie wiem czy się cieszyć czy nie, bo to znaczy, że muszę przekopać o wiele więcej pozostałego kodu, żeby znaleźć przyczynę. Raczej nie ma sensu, żebym zapodawał tu cały kod bo dużo tego jest i rozbite na kilka plików. Na początku myślałem, że to może wina serwera na którym to było umieszczone (w necie znalazłem właśnie taki przypadek, że na jednych działa a na innych nie) ale okazuje się, że na obu które testowałem działa tak samo. Edit: No i oczywiście zrobił mi się mega bałagan w strukturze tabelek i formularza i stąd brał się problem, teraz już działa:) Edytowane 27 Listopad 200816 l przez Lucas