Napisano 27 Listopad 200816 l Dlaczego tak zbudowana siatka wygląda tak tragicznie po zastosowaniu meshsmooth'a? (te Edge, które są zaznaczone przed chwilą zrobiłem, bez nich wygląda jeszcze gorzej) Jak to naprawić? A najważniejsze pytanie.. w jaki sposób nauczyć się obsługi meshsmooth'a czy ogólnie wygładzania? Jakieś tutki? Jakimi zasadami się to rządzi? Wiem, że nie powinno być trójkątnych poly.. ale to nie starczy by wszystko wyglądało jak trzeba. Zawsze z tym mam problemy :( Proszę o pomoc.
Napisano 27 Listopad 200816 l nie wiem co chciales osiągnąć tymi edgami, ale powiem Ci ze powinieneś jak juz coś to naokoło kubeczka wszystkie dać....co z tego ze daleś loopa skoro masz minimium 12 verteksowego poly tam :D daj te edgy naokolo, i sprawdz moze masz jakies podwójne scianki?
Napisano 27 Listopad 200816 l Autor Danie edgy naokoło dało dobre wyniki.. :) Mimo tego, jakimi zasadami się kierować przy modelowaniu by potem wszystko było ok przy wygładzaniu?
Napisano 27 Listopad 200816 l Po dodaniu tych loopow na okolo mozna wyciagnac wnioski ze siatka jest zbudowana praktycznie z samych 4-katow i w ta strone nalezy podazac :)
Napisano 27 Listopad 200816 l Turbosmooth jest szybszy, Meshsmooth wolniejszy, ale ma za to kilka parametrow za pomoca ktorych masz wieksza kontrole nad tym co sie dzieje po zageszczeniu siatki... http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=282621