Lucas Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Szukałem ale niestety nie znalazłem... Problem polega na tym, że chciałbym zrobić pewien układ obiektów połączonych linami, konkretniej słup, który będzie się wyginał pod wpływem ciążenia innego obiektu połączonego linami. Połączenie nie sprawiło większego problemu, liny pociągają za sobą słup ale ja chciałbym, żeby się jeszcze wyginał. Soft body do liny podpiąć nie mogę, Deforming mesh chyba nie do tego służy, więc jak właściwie powinienem to zrobić? Jakieś pomysły?:)
Tomek Kosiorek Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 (edytowane) spring ze słupa może zrób reactorem EDIT: powiesiłem scenkę przykładową jednak nie dokończoną ale to powinno być dla Ciebie proste ja właściwie reactora nie urzywam więc musiałbym za dużo na tę porę poświecić czasu na jej wykończenie i przetestowanie (wyskakuje mi że lina nie jest w symulacji więc trzeba ją dodać) Edytowane 1 Grudzień 2008 przez Tomek Kosiorek 1
Lucas Napisano 1 Grudzień 2008 Autor Napisano 1 Grudzień 2008 Niestety przykładziku sobie nie obejrzę - za stara wersja 3dsmax, ale dziękuję za nakierowanie na spring:). Muszę jeszcze trochę to rozpracować ale zdecydowanie nadaje się do tego o czym mówiłem.
Rekomendowane odpowiedzi