mandi Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 Witam, mam taką sytuację: zaznaczam sobie np. wierzchołki obiektu i przesuwam dla nich pivot. Później zaznaczam inne wierzchołki. Jak zrobić by Maya używała tego nowego pivota, tak zeby od nowa go nie transformować? W NEXie to działa, pamięta ostatniego pivota, ale niestety NEX ma duże "przeskoki" podczas transformowania, co mi uniemożliwia dokładnie transformacje.
bareja Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 problem maya jest taki: pviot to atrybut w wszystkich węzłach pochodnych transformowi, .rotatePivot i .scalePivot wiec pivot nie jest zapisywany dla komponentów.
mandi Napisano 11 Grudzień 2008 Autor Napisano 11 Grudzień 2008 Dzięki za info, nie pocieszyłeś ale przynajmniej wyjaśniłeś ;) Pzdr
bareja Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 ale można strzelić skrypt który będzie robił np tmpComponentPivot i będzie switchował miedzy pivotemTransforma a tmpComponentPivot, generalnie problem do przeskoczenia, albo czegos nie zakumkałem.
Rekomendowane odpowiedzi