Napisano 11 Grudzień 200816 l witam, nie wiem, czy piszę w dobrym miejscu, forum jeszcze nie przejrzałem, pewnie zajmie mi to pare dni. dlatego nie wiem, czy była juz o tym mowa.. pytanie: czy jest możliwość udostepnienia modelu 3d utworzonego w 3ds max w formacie umożliwiającym obracanie zwykłemu śmiertelnikowi bez konieczności instalowania 3d studio? ja wiem.. np flash czy cóś? przeczytałem w googliszczach, że niby adobe readery 8 i wyższe umożliwiają coś takiego, jednak niebardzo wiem jak to zrobić.. proszę o pomoc.
Napisano 11 Grudzień 200816 l Niby dwf jest i darmowy dwf viewer, ale modele w tym nie wyglądają specjalnie ładnie. Robienie flash z 3d to raczej grubsza sprawa.
Napisano 11 Grudzień 200816 l Jest cała masa przeglądarek do różnych typów plików graficznych - również 3ds i MAX. Wystarczy użyć google.
Napisano 11 Grudzień 200816 l Autor jakieś konkrety.. ? bo albo jestem słaby, albo ciężko znaleźć. jedyne co mi się udało znaleźć to 3d photo browser, jednak tu niezbędy jest do współpracy 3d studio. raczej chodziło mi o program nie wymagający instalacji 3ds-a na kompie. taki ktory mozna wysłać klientowi razem z modelem.