arkadiuszlubawa Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 Witam mam taki problem: narysowałem boxa któremu nadałem wymiary. Teraz chciałbym zmienić grubość tylko nie mogę. Proszę o porady jak mozna edytować wczesniejszewymiary. Z góry dziekuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 Jeśli miałbym strzelać -> używasz maxa i wcześniej skonwertowałeś obiekt do editable poly ? W takim wypadku nie można edytować tych ustawień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 szerokość czy grubość możesz znaleść w panelu Utilites - measure - wączć floater i mając podgląd wymiarów boksa edytować czy skalować i ustawić szerokość jesli chodzi o grubość, żeby ścianki były grube to najlepiej nadać modyfikator shell i tam już jest super wygodnie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reaver Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 możesz też stworzyć boxa i potem dodać modyfikator (nie konwertować) np edit poly, w razie konieczności schodzisz w dół i zmieniasz wymiary boxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekb89 Napisano 29 Grudzień 2008 Share Napisano 29 Grudzień 2008 no albo lecisz w editable poly edycja krawędzi i sobie robisz co chcesz z nim ... albo skalować ale nie będzie to tak dokładne jak przy wpisaniu unitów do boxa wiadome :) najlepiej ustal najpierw rozmiar a potem dopiero do editable poly do przerób :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi