arkadiuszlubawa Napisano 13 Grudzień 2008 Napisano 13 Grudzień 2008 Witam mam taki problem: narysowałem boxa któremu nadałem wymiary. Teraz chciałbym zmienić grubość tylko nie mogę. Proszę o porady jak mozna edytować wczesniejszewymiary. Z góry dziekuję
streaker Napisano 13 Grudzień 2008 Napisano 13 Grudzień 2008 Jeśli miałbym strzelać -> używasz maxa i wcześniej skonwertowałeś obiekt do editable poly ? W takim wypadku nie można edytować tych ustawień
claude Napisano 13 Grudzień 2008 Napisano 13 Grudzień 2008 szerokość czy grubość możesz znaleść w panelu Utilites - measure - wączć floater i mając podgląd wymiarów boksa edytować czy skalować i ustawić szerokość jesli chodzi o grubość, żeby ścianki były grube to najlepiej nadać modyfikator shell i tam już jest super wygodnie pozdro
reaver Napisano 28 Grudzień 2008 Napisano 28 Grudzień 2008 możesz też stworzyć boxa i potem dodać modyfikator (nie konwertować) np edit poly, w razie konieczności schodzisz w dół i zmieniasz wymiary boxa
bartekb89 Napisano 29 Grudzień 2008 Napisano 29 Grudzień 2008 no albo lecisz w editable poly edycja krawędzi i sobie robisz co chcesz z nim ... albo skalować ale nie będzie to tak dokładne jak przy wpisaniu unitów do boxa wiadome :) najlepiej ustal najpierw rozmiar a potem dopiero do editable poly do przerób :)
Rekomendowane odpowiedzi