Napisano 4 Marzec 200421 l no super :D podoba mi sie bardzo, chociaz jest troche mniej dynamiczna niz poprzednia moze.
Napisano 4 Marzec 200421 l perspektywa lezy...Tak jak ją czuc w powietrzu (i jak miłe wrażenie wywiera obrazek gdy się ładuje) tak patrzac nizej odnosze wrażenie ze ta woda to doklejona makieta. Kompletnie rakuje w niej głębi. Odcina sie od góry na czym cierpi cały obrazek. Pozatym brakuje mi w kolorach wody wpływu otoczenia, chociazby nieba. Bo woda wyglada raczej jak jakas mieszanina chemiczna. No i ta łódka jakas kopnieta ;) Poza tym wrazenie miłe do połowy obrazka, nizej oczy bolą. Zrobiłbym tez cos z tymi maszynami w powietrzu bo brakuje im ruchu i obrazek statyczny strasznie sie robi. popracuj nad tym, to kolejna pracka która zaczynasz a zadnej z poprzednich nie widziałem skończonych:)
Napisano 4 Marzec 200421 l :) hehe szybki? strach pytać co będzie jak przysiądziesz nad czymś dłużej; fajny kadr i wykonanie, chociaż ponton na dalszym planie trochę mi nie pasuje, jakiś taki bez życia; no i ludzie w nim siedzący jakby jedną pieczątką stawiał każdego z nich - ale to tak mówię, jak już koniecznie miąłbym się do czegoś przyczepić ...:) to co mi się podoba to: pomysł, kompozycja, fajne uchwycenie atmosfery na budynkach w oddali i wogóle miło się na to patrzy - przyjemne oderwanie od tandety, której niestety dużo na forum :(
Napisano 4 Marzec 200421 l MI jerdynie nie odpowiada wyrazistość mysliwców - bo jakby nie patrzeć z takiej odległości to one powinny być mniej wiecej równego kontrastu co 2 wieża. Aha woda bardziej przypomina skalisty teren nizeli wodę. Reszta w porzadku. Pozdr Giorgione
Napisano 5 Marzec 200421 l Autor no to nad wodą jeszcze może trochę popracuje jak będe miał czas... wiem że to trochę krzywe (ponton i myśliwce) ale to tak z plam powstawało i w sumie nie przykładałem się do szczegółów... chciałem sobie drzewko namalować ;D ta pierwsza wieża to był pień i woda zielona bo pierwotnie to była trawa... no a potem uciąłem gore dodałem troche u dołu i wyszło samo... co do nieskończonych prac to pamiętam jedynie wipa z kupcem ale mojemu ukochanemu windowsowi udało sie pozbyć tych plikow (grrrr...) i może kiedyś to zrobie od nowa na podstawie jpg z forum.... pozdrawiam...
Napisano 5 Marzec 200421 l Fajne masz pomysly, cos sie dzieje. Perspektywa faktycznie kopnieta, ale za to pamietales o tej powietrznej, a to sie chwali:) Mysliwce tez musisz troszeczke przygasic, wciagnac w te perspektywe powietrzna, bo teraz wygladaja jak male rakietki nad glowami zolnierzy. Pozdro
Napisano 5 Marzec 200421 l Wciagnac w perspektywe powietrzna to zdecydowanie nalezalo by ta zieloniutka wode ktora strasznie kontrastuje z resztai nie siedzi w pracy.
Napisano 5 Marzec 200421 l Zgadzam sie z poprzednikami-perspektywa do bani...Poza tym na obrazku za mało sie dzieje.woda wyglada prawie jak trawa,fajnie gdybyś dodał odbicia i poprawił fale oraz piane przy łodzi z prawej. Tak poza tym jest super:)