Napisano 4 Marzec 200421 l Tak z tym maxem bywa, że jak za długo wszystko chodzi to musi się zdarzyć w najbliższym czasie jakaś katastrowa. :( :) I nie wiadomo czy się z tego śmiać, czy też płakać. Siedziałem 3dsie i nagle zachciałem sobie załadować plik, a tu \"Error has ocurred application will close\" (chyba najbardziej znany przez użytkowi maxa tekst). No to zrobiłem restart programu - nic. Restart systemu - nic. Repaira maxa - nic. Remove\'a i Install - nic. Nim zrobię reinstalkę systemu, albo format (który robiłem zaledwie trzy miechy temu), może ktoś mi poradzi co z tym zrobić? Może kogoś z Was to spotkało? Trochę wiecej informacji: Kiedy próbuję coś postawić, też \"Error has...\". Mogę używać menu. Robiłem aktualkę sterów. Siedzę na starym sprzęcie pod Win 98 (który tak się strasznie z 3desem lubi).
Napisano 4 Marzec 200421 l na xp tez czasem tak bywa ze czasem wywali error przy uruchamianiu i potem juz tylko format.
Napisano 4 Marzec 200421 l nie zawsze nie pamietam ale trzeba bylo cedille wywalic i odinstalowac max i jeszcze raz zainstalowac(mialem to samo) ale jak znajde to napisza albo dam linka
Napisano 4 Marzec 200421 l Autor na xp tez czasem tak bywa ze czasem wywali error przy uruchamianiu i potem juz tylko format. Mam nadzieję, że nie bo potem przez kilka tygodni nie mogę kompa doprowadzić do porządku. A reinstalka z parametrami /p f nie albo przywrócenie Oesa z płyt nie pomogło? nie zawsze nie pamietam ale trzeba bylo cedille wywalic i odinstalowac max i jeszcze raz zainstalowac(mialem to samo) ale jak znajde to napisza albo dam linkaPromyk nadziei zagościł w mym sercu. :) Zabieram się do roboty. Może pomoże. UPDATE: Dzięki bzyku! Zadziałało!! :D Wywaliłem C_DILLA\'e potem Remove i Install. Co jest takiego w plikach C_DILLA\'ii, że ma taki wpływ na samego maxa? Myślałem, że to się ma tylko do licencji.
Napisano 5 Marzec 200421 l No tak to ja opisze wszystkie problemy errory z maxem 6 przy autoryzacji z jakimi ja sie spotkalem i odczulem. 1.To ten wlasnie twój z \\windows wykasowac plik CdaC14ba.dll (to znalazlem kiedys na jakims forum)tyle ze ja ten plik mam w katalogu \\3dsmax6. potem odinstalowac maxa i zainstalowac od nowa. 2.teraz tez inny problem tez zwiazany z autoryzacja error 1.1.20.(tego mialem) C:\\Documents and Settings\\All Users\\Dane aplikacji\\Macrovision\\SafeCast\\Product Licenses\\ wykasowac wszystkie pliki *.dat i reszta tak jak w pierwszym problemie :). 3.Taki typowo Polski problem nigdzie na na forach zagranicznych nie mieli czegos takiego wiec trzeba bylo samemu to rozpracowac. (tego tez :D). wiec chodzi wnim oto ze podczas autoryzacji juz na samym pierwszym oknie wyskakuja bledy niby wyglada to jakos tak: Klikam NIE i pojawia mi się kolejny i kolejny...tym razem zamiast \"błąd składni\" mam: \" Wiersz 63 Błąd: Brak definicji \'rtcodepage\' \" \" Wiersz 17 Błąd: Brak definicji \'rtbuymode\' \" \" Wiersz 2 Błąd: Brak definicji \'InsertSoftwareBar\' \" \" Wiersz 108 Błąd: Brak definicji \'xsmgFormWebData2\' \" tu rzecz jest w tym ze nowy skrypt autoryzacji dziala na kodowaniu nie pamietam teraz dokladnie ale ktorys z LATIN i nie ma on polskich liter poprostu a jesli instalowalismy system z polskimi literami uzytkownika to autoryzacja nie moze dostac sie do katalogow w documents and settings\\.....nazwa gdzie sa polskie litery...\\ w tym wypadku wystarczy zalozyc nowy profil uzytkownika tyle ze bez polskich liter i na nim zainstalowac i autoryzowac maxa6. i juz wiecej nie znam :). http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=7499