claude Napisano 22 Grudzień 2008 Napisano 22 Grudzień 2008 Chcę zrobić animację ruchu słońca w moim kościółku. Czy mogę renderować wcześniej Irr map i zapisywać do pliku tak jak w wielu tutorialach? Wydaje się że gdy cienie się zmieniają zmienia się automatycznie Irr map czyli prawdopodobnie nie da się jej zapisać bo trzeba by było zapisywać ją dla każdej klatki z osobna. Czy dobrze główkuje. Za pomoc z góry dziękuje! Pozdro
arev Napisano 22 Grudzień 2008 Napisano 22 Grudzień 2008 Dobrze główkujesz, trzeba każdą klatkę po kolei.
streaker Napisano 22 Grudzień 2008 Napisano 22 Grudzień 2008 no bo chyba nie myślałeś, że przeliczysz jedną irrmape dla animacji z ruchomym (i zmieniającym intensywność i kolor) źródłem światła ? Aren't you ;) ?
claude Napisano 22 Grudzień 2008 Autor Napisano 22 Grudzień 2008 wiem głupie pytanie po prostu chciałem się upewnić dzięks
kannu Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 serwus :) zapisywania sekwencji irr w vray zawsze mi brakowalo do animacji. Te najnowsze vraje, z SP2 juz to maja :). Oczywiscie najpierw trzeba sobie obliczyc te irr mapy ( i zaznaczyc zeby zapisalo sekwencje - a potem to wczytywac ) - ale i tak sie to oplaca . pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Rekomendowane odpowiedzi