Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej.

Sytuacja jest taka.. podlaczam do 15"tki 17"stke i przenosze na nia czesc okien (po odlaczeniu).. powiedzmy 3 widoki, hyprshade a po lewej mi zostaje tylko perspektywa(monitor glowny - paski menu itp). Jak zrobic (jesli sie da w ogole) zeby po zrestartowaniu mayi znowu te 4 okna byly na dodatkowym monitorze (w tym wypadku 17")

drugie pytanie to takie w jaki sposob odlaczyc attribute editora

a trzecie czy brnac w to czy kupic 22ke i uzywac jako jednego? (15tke mam w laptopie panorame)

z gory dzieki i jeszcze raz WESOLYCH SWIAT :)

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 769
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ad 1 - jesli nie zapamietuje Ci automatycznie ostatnich ustawien to gdzies w katalogu z preferencjami mayi jest plik windows_prefs czy jakos podobnie. Tam mozesz sobie ustawic pozycje i szerokosc kazdego okienka co do pixela, lacznie z glownym oknem ekranu.

Ad 2 - w glownych preferencjach programu (windows/settings/preferences) jest zakladka

w ktorej mozna ustawic czy attr editor ma byc podlaczony do bocznej krawedzi czy plywajacy. Ja zrobilem sobie tak ze standardowe 'ctrl-a' pokazuje/zamienia attr. edytor z channel boxem w bocznym panelu, a wcisniecie samego 'a' wlacza plywajacy a. edytor i jest to bardzo miłe w uzywaniu.

Cos pamietam ze trzeba bylo pokombinowac zeby tak to skonfigurowac ale

w razie czego moge ci podeslac ustawienia/skrypty podpiete pod te klawisze.

Pozdr. i wesolych ;/

Napisano
  • Autor

ca mel dzieki serdeczne.. jutro z tym powalcze :)

btw.. Jestes Mayo-mózgiem :P