Napisano 30 Grudzień 200816 l Witam!Jestem nowy na forum a to moja pierwsza praca.Bardzo proszę waszą kryrtykę oraz sugestie. Mam pytanie...robię obrus gdy nakładam materiał (po wcześniejszym użyciu funkcji Cloth na Plane) tekstura materiału mi się "rozciąga" Obrus jest kraciasty i to brzydko wygląda. Da sie jakoś to wyrównać? Próbowałem z tiling ale nie wychodzi. Z góry dzięki za odpowiedz
Napisano 30 Grudzień 200816 l serdecznie witam na forum nowego członka elitarnej grópy grafików komputerowych. joke ogólnie scenka bardzo przyjemna, miłe światło, materiały terz mogą być, tylko proporcje leżą i kwiaczą, od razu wali w oczy strasznie małe okienko, dość mało proporcjonalna bótelka wina. Ale za to bardzo fajna roślinka na parapecie(twoja czy kradziona, z ciekawości pytam, nie miej mi tego za złe) A z tym obrusem to polecam zrobienie mapki UV.(poszukaj na necie, np w googlach Pozdrawiam indian P.S bardzo ładna firanka Edytowane 30 Grudzień 200816 l przez indian
Napisano 30 Grudzień 200816 l Autor Co do butelki masz racje...ale wielkość okna według mnie jest ok...miało wyjść takie małe, kameralne, ale zobacze jak wyjdzie z większym...Roślinkę sam robiłem...w sumie od niej się wszystko zaczęło:) Dzięki za info z obrusem...już wiem czego szukac By cucsoniuss
Napisano 31 Grudzień 200816 l Człość przewraca się w prawo. Popracuj nad oświetleniem. Jeśli chodzi o obrus to musisz go zmapować (modyfikator UVW map).
Napisano 2 Styczeń 200916 l Wydaje mi sie to wszystko krzywe. Jakby renderowane z viewporta w dodatku bez perpektywy.
Napisano 8 Styczeń 200916 l Autor Przesyłam to co zdążyłem zrobić do momentu gdy przy otwieraniu projektu nie wyswietliło mi się "file open failed":(:(:( Czytałem w necie jak przywrócić plik ale niestety nic nie działa. Jeżeli ktoś wie jak to "naprawić" czekam na podpowiedz. Nie wiem i nie moge znaleźć info na temat przeszukiwania binarnego...wie ktoś jak to zrobić?Czy pomoże? Co do pracy...miałem zamiar poprawić jeszcze obrus...widok za oknem dałem jako tekstura na VrayLight i jest według mnie za jasna...nie zmieniało się to zbytnio przy zmniejszaniu multiplier... dzięki wszytkim za komentarze dużo z nich wyciągnąłem:)
Napisano 8 Styczeń 200916 l W backupach popatrz maxa User/dokumenty/3dsmax/autobacks Bierz ten z najstarsza data Edit: Czego nie ma? Bekapów? Edytowane 8 Styczeń 200916 l przez mkeruj