Jump to content
  • 0

Prześwietlony viewport.


Question

Mam problem z wyświetlaniem viewportu po uruchomieniu Maxa 9. Cała scena jest prześwietlona, podobnie materiały w material editorze. Próbowałem kombinować z gamma, szukać w ustawieniach, ale nic nie udało mi się znaleźć, zapewe przegapiłem ;). Co dziwne, po zresetowaniu sceny (File\Reset) wszystko wraca do normy, podobnie z otwieranymi scenami, wyglądają tak jak mają wyglądać.

Jakiś pomysł, jak to naprawić? Wolałbym obyć się bez kasowania wszystkich ustawień Maxa, gdyż troche czasu spędziłem nad jego konfiguracją i wolałbym tego nie stracić.

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Z tym już kombinowałem, zmiana nie przynosi żadnych rezultatów. Do tego nie tylko viewport jest prześwietlony, ale jak już pisałem, także edytor materiałów. Wygląda to tak, jakby to gamma była źle ustawiona, ale wszędzie gdzie udało mi się znaleźć opcje odnośnie gammy, to ustawiłem na 1.0 (ale mogłem coś przeoczyć). Merge'owane obiekty zachowują swoje materiały wyglądające poprawnie (ale przeciągnięcie materiału z Material Editora znów wszystko psuje).

btw. Po wrzuceniu jakiegokolwiek światła obiekty ciemne nie są czarne, lecz "kolorowe" (w zależności od nałożonego materiału).

e7c944bdabb4855c.jpg

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy