Napisano 1 Styczeń 200916 l Mam model który ma animacje i oczywiście kości. Jest to model który przedstawia rękę z łomem, chcę podmienić łom na miecz. Tylko że gdy go podmienię to ta animacja nie będzie go dotyczyła bo podmieniłem. I chcę podpiąć ten miecz do tej ręki czyli tych kości no i właśnie nie wiem jak to zrobić bo chce żeby ta animacja dotyczyła mojego miecza. Wie ktoś jak to zrobić? Pozdrawiam
Napisano 2 Styczeń 200916 l mozesz uzyc narzedzia select and link i podczepic miecza do danej kosci jesli o to ci chodzi
Napisano 3 Styczeń 200916 l dodajesz kości a na obiekt nakładasz modyfikator skin(w opcjach możesz dodawać kości i edytować jaka część obiektu maja poruszać) ja tak to robiłem, ale czy to najlepszy sposób to nie wiem.
Napisano 4 Styczeń 200916 l dodajesz kości a na obiekt nakładasz modyfikator skin nie ma sensu skinowac miecza chyba ze to ma byc miecz organiczny :P
Napisano 16 Styczeń 200916 l Autor Na razie mi wychodzi, bo udało się podpiąć model do kości i są animacje Ale to tylko porusza się sama kości z mieczem a mi chodzi o to aby ręka była z mieczem (animacje) PS: nie wiem gdzie znajduje się link constrain Pozdr