Grzechu 12 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Mam model który ma animacje i oczywiście kości. Jest to model który przedstawia rękę z łomem, chcę podmienić łom na miecz. Tylko że gdy go podmienię to ta animacja nie będzie go dotyczyła bo podmieniłem. I chcę podpiąć ten miecz do tej ręki czyli tych kości no i właśnie nie wiem jak to zrobić bo chce żeby ta animacja dotyczyła mojego miecza. Wie ktoś jak to zrobić? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporal Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 mozesz uzyc narzedzia select and link i podczepic miecza do danej kosci jesli o to ci chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Setesh Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 dodajesz kości a na obiekt nakładasz modyfikator skin(w opcjach możesz dodawać kości i edytować jaka część obiektu maja poruszać) ja tak to robiłem, ale czy to najlepszy sposób to nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyb3k Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 uzyj link constrain Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporal Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 dodajesz kości a na obiekt nakładasz modyfikator skin nie ma sensu skinowac miecza chyba ze to ma byc miecz organiczny :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Setesh Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 No racja racja mój błąd źle zrozumiałem :/ Sorry za wprowadzenie w błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzechu 12 Posted January 16, 2009 Author Share Posted January 16, 2009 Na razie mi wychodzi, bo udało się podpiąć model do kości i są animacje Ale to tylko porusza się sama kości z mieczem a mi chodzi o to aby ręka była z mieczem (animacje) PS: nie wiem gdzie znajduje się link constrain Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts