Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

może to bardzo proste a ja nie wiem, mam zaznaczone poligony które nie mają połączenia bezpośredniego czy mogę je tak konwertować aby zaznaczały mi się jako element, chcę to traktować jako rodzaj selekcji aby wyodrębniać pewne elementy modelu

jak na razie czasami kopiowałem z shift poligony do elementu, ale jeśli są to nie połączone poligony to i tak rozdzielają się na mniejsze elementy, może jest na to sposób zeby robic sobie takie zestawy poligonow i szybko tworzyc z tego elementy

pozdro

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 829
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

można!!!!! wiem, wiem

ale jak jest coś elementem to jest szybciej bo przechodzę do selekcji elementów i klikam

Napisano

Che,che faktycznie jak są nie połączone to się elementy rozpadają dopiero teraz zaóważyłem:)Cóż można zrobić element z tych połączonych,kliknąć w niego i ctrl+i ;)

Napisano
  • Autor

sory nie czaje "ctrl+i" to invert selection

więc w czym mi to pomaga

pozdro

Napisano

Miałem na myśli coś takiego jak na obrazku-robie element z połączonych poligonów,potem jak go wybiore to ctrl+i-ale racja przy skomplikowanym obiekcie to się nie sprawdzi...

Napisano
  • Autor

nooooo

mam strasznie skomplikowany obiekt, zamek, po imporcie z autocada, marmolada jest z tej siatki..... chce sobie jakoś usprawnić prace

dzieki