claude Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 może to bardzo proste a ja nie wiem, mam zaznaczone poligony które nie mają połączenia bezpośredniego czy mogę je tak konwertować aby zaznaczały mi się jako element, chcę to traktować jako rodzaj selekcji aby wyodrębniać pewne elementy modelu jak na razie czasami kopiowałem z shift poligony do elementu, ale jeśli są to nie połączone poligony to i tak rozdzielają się na mniejsze elementy, może jest na to sposób zeby robic sobie takie zestawy poligonow i szybko tworzyc z tego elementy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 A nie lepiej zrobić sobie Named Selection Set? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2009 można!!!!! wiem, wiem ale jak jest coś elementem to jest szybciej bo przechodzę do selekcji elementów i klikam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Che,che faktycznie jak są nie połączone to się elementy rozpadają dopiero teraz zaóważyłem:)Cóż można zrobić element z tych połączonych,kliknąć w niego i ctrl+i ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2009 sory nie czaje "ctrl+i" to invert selection więc w czym mi to pomaga pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Miałem na myśli coś takiego jak na obrazku-robie element z połączonych poligonów,potem jak go wybiore to ctrl+i-ale racja przy skomplikowanym obiekcie to się nie sprawdzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2009 nooooo mam strasznie skomplikowany obiekt, zamek, po imporcie z autocada, marmolada jest z tej siatki..... chce sobie jakoś usprawnić prace dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi