Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tomek22Krk
Napisano

Mam juz skonczony model psa i nie daję sobie rady z oteksturowaniem go. Kombinuję cały czas z UWV map i UNWRAP UWV, chcę zeby moja tekstura owinęła się na modelu. Czy jest jakiś inny sposób, zeby na UNWRAP UWV mój pies był rozłożony na płasko ??. C:\Documents and Settings\Tomek\Moje dokumenty\Moje obrazy

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

w modyfikatorze uvw klikasz 'EDIT', po czym zaznaczasz face (w skrócie: [3]). teraz w nowym okienku mapowania które sie pojawi klikasz na pasku narzedzi na 'Mapping' a potem 'Flattern Map'. Możesz pozmieniać parametry lub od razu zaakceptowac (najlepiej na początku)

Potem w toolsach wyrenderuj uvw template i gotowe

Gość Tomek22Krk
Napisano

Jeszcze jedno pytanie :) jak tu sie wstawia obraz?? zeby wam pokazac o co mi dokladnie chodzi.

Napisano

Tylko nie "Flattern Map". Przy takim modelu jak pies bedziesz musial narysowac seam'y narzedzmi od pelt mappingu i pozniej ostatecznie peltem rozwinac ta uvalke. Pozniej znowu wejscie do edita zaznaczenie poszczegolnych facow,vertexow itp (czasami nawet calosci) i relax by edge badz face. Ogolnie to podalem taki ogolnikowy przepis w praktyce to bedzie troche zabawy troche recznego przesuwanie troche uzywania soft selection itp.

Oczywiscie inni nieuzywaja pelta i robia za pomoca planar, cylindrical mapping i pozniej w edicie reczenie sobie przesuwaja lacza tna itp.

Ja osobiscie polecam pelt mapping jest naprawde swietny choc malo osob go docenia.

Napisano

Wgraj obrazek na imageshack czy inny serwis do hostingu obrazków i tam dostaniesz link do obrazka. Pisząc posta kliknij ikonę obrazka(insert image) i wklej ten link.

Zrób tak jak pisze temporal tylko nie uzywaj relax by edge angles a sam by face angles.