Marshall Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Cześć czołem. Wiem że temat już był wałkowany na forum - z góry mówie że próbowałem zmieniać Min/Max Rate w IRR tak samo Subdv w LC. AA - Catmull Room (przez którego się to dzieje podobno) zmieniony na Mitchell-Netravali. Niżej podgląd renderu. Pozatym zastanawia mnie fakt - nie mając żadnych świateł w scenie za oknem mam totalnie biało tak jakby jakieś światło padało ponieważ pojawia się odbicie na podłodze. Swiece Sun+Sky + VrayLight. USTAWIENIA: DEFAULT LIGHT - OFF HIDDEN LIGHTS - J/W IMAGE SAMPLER: ADAPTIVE SUBD: AA: M-N COLOR MAPPING: EXPO' - SUB PIXEL MAPPING - CHECKED GI ENV - ON IRR + LC: IRR - MIN - -3 / MAX - 0 /HSPH SUBDV 80 INTERP SAMP 20 LIGHT CACHE - SUBDV 1000 / SAMPLE SIZE 0,02 DMC SAMPLER - ADAPTV AMOUNT - 0,85 / MIN SAMPLES - 4 NOISE THSH - 0,005 RENDER REGION 32X32. Pomocy! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 wyłącz "Show samples" w Irradiance map 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2009 merci Marcinie :). A masz jakiś pomysł na to światło "bez świateł" ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Przeciez sam napisales ze swiecisz Sky. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2009 Ale sam też napisałem że bez żadnych świateł w scenie przy renderze pojawia mi się światło w oknie, tzn. szyby są białe, tak jakby przepalone a na podłodze pojawia się odbicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Chcesz powiedzieć, że po usunięciu wszystkich świateł i wyłączeniu VraySky w slocie environment uzyskujesz taki efekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 W enviroment nie zostaje ci Sky? Albo nie masz go na biale ustawione ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 biały kolor w Evoirment (nie tym vrayowym tylko maxowym). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Ja myślę, że niebo zostawiasz włączone jednak, jeśli ci się odbicie w podłodze robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 Przepraszam panowie my bad, rzeczywiscie envi byl wlaczony. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi