Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

oj panie lisek jeszcze dlugo trzeba bedzie z olowkiem i kartka posleczec bo skrzypi ...praktycznie wszystko:D

rada podstawowa od ogolu do szczegolu bez tego ani rusz

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ale mi to duzo mowi :). Prosilbym o dokladniejsze podpowiedzi. Wlasnie po to tutaj to walnalem by siegnac rady ludzi po lub w czasie studiow artystycznych. Ja jak widzicie nic nie skonczylem (mam 16 lat) i nie czytalem zadnych ksiazek czy cos w tym rodzaju.

Pozdrawiam LISEK

REBEL studios rule!!

Napisano

Zapraszam tutaj : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6269

Co do samych prac. Proponuje zapoznac sie z anatomia, no i przede wszystkim odpuscic sobie rysowanie takich rzeczy i sprobowac od kubków,szklanek, garków wazonów ect. Szkicuj dniami duzo i łap proporcje bo tu wygląda to strasznie. nie męcz pracek detalami dopuki nie opanujesz wmiare samej formy.

Swoja dorgą polecam poczytac pare ksiazek i troszke o anatomi (z ebooks loomisa polecam na fineart.sk).

Napisano

przede wszystkim wez sobie modela ... najlepszym modelem rysownika jest on sam wiec patrz i rysuj.... cala sztuka polega w obserwacji i rozumieniu jej....ha to pojechalem :D

rysowac, rysowac, przerwa na piwko i znowu;)

(z tym piciem to chyba przesadzilem w koncu 16 lat ... ale ja w twoim wieku to ho ho ... khe ,khe sorry to przez fajki :D)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Oj z tym piwkiem roznie bywa. Ale fajek bron borze :).

No to juz wiem, anatomia to u mnie cieki rzeczywiscie punkt. A co do przerysowywania czegos to jest to dosc proste i dlatego neigdy tego nie lubilem robic. I moze wtym jest moj blad :( . Dziex za podpowiadanki

Napisano

kurka, sporo pracy przed toba...

raz na czas jakies drogie wino (np. Komandos 3.50zł) i natychmiast reka pewniejsza... :D

(a nie tam pifo, ono nic niedaje... i zupelnie w nim siarki nieczuć...) ;)

nieno... myśle ze na początek wypadaloby moze jakies martwe natury sobie poszkicowac... potem jakiegos człowieczka, w kazdym razie z natury...

Napisano

Ehh Panie Lisek, tak właśnie rysuje się tylko i wyłącznie z wyobraźni...;)