Napisano 11 Styczeń 200916 l Witam Zastanawia mnie taka kwestia: powiedzmy rozważamy dwie karty, jedna ma 1024MB ramu DDR2 a druga 512MB DDR3 - czy viewport będzie chodzić na tej gdzie pamięci jest więcej , czy tam gdzie pamięć jest wydajniejsza ? Chodzi o 3ds maxa głównie, jakoś nie doszukałem się jasnej odpowiedzi w tej kwestii, jedynie znalazłem że w grach wydajniej będzie z DDR3, ale ja nie gram , więc zastanawiam się co się będzie bardziej opłacać kupić.. Ps. Czy ktoś jest w stanie przewidzieć czy dolar znowu pójdzie w dół a ceny sprzętu spadną ? :) :) gdyby dolar spadł teraz jak w wakacje ohh.. Pozdrówka
Napisano 11 Styczeń 200916 l Teoretycznie to wyglada to tak: wiecej ramu, wiecej textur zaladuje sie, szybszy RAM, szybciej sie beda ladowac :) Dolar w najblizszym tygodniu pojdzie o 5% w gore, nie nalezy sie tym sugerowac, bo juz za 3 tygodnie spadnie o 7,44%, chociaz i to nie utrzyma sie zbyt dlugo poniewaz... Jak ktos umie przewidziec rynek ostatnio, to siedzi pewnie na gieldzie i zbiera kase ;)