blax_one Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 witam, pytanie troszke dziwne i pewnie banalne ale dlaczego w tej kamerze render jest jasniejszy w srodku a krawedzie calego obrazka sa przyciemnione czy jest moze parametr ktory to reguluje?
arev Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 Vignetting. http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/vrayphysicalcamera_params.htm
Georgas Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 (edytowane) vignetting a więcej o fizycznej kamerze vraya pod adresem http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/vrayphysicalcamera_params.htm oraz w poniedziałkowym dodatku do gazety wyborczej przepraszam :( chciałem dobrze Edytowane 12 Styczeń 2009 przez Georgas
blax_one Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Napisano 12 Styczeń 2009 hahahahe wyborcza kupuje, najwidoczniej przeoczylem:) dzieki wielkie za szybka i fachowa pomoc !!!! pozdrawiam
blax_one Napisano 20 Styczeń 2009 Autor Napisano 20 Styczeń 2009 Witam ponownie (w physical camere i sunsky bawie sie od niedawna stad tyle głupich pytan z mojej strony) moje nastepne pytanie dotyczy cienia powstajacego pszes vray sun a scislej mowiac jego koloru : jak regulowac jego kolor ?, zawsze jest troche za bardzo niebieski i nie wpływa to dobrze na realizm.
hcpiter Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 zmienic mozesz to zmniejszajac wysokosc sun`a lub przez trubidity z tego co pamietam.
La R Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Na kolor cienia w takim układzie wpływa ( sun - sky ) kolor nieba to znaczy tam gdzie powstaje cień od słońca powierzchnia jest oświetlana przez światło "niebiańskie" dlatego wydaje Ci się, że jest za niebieskie i tak jak hcpiter napisał przez między innymi turbidity można trochę ten kolor podregulować.
Rekomendowane odpowiedzi