goped Napisano 13 Styczeń 2009 Napisano 13 Styczeń 2009 Hello kupuje nowy komputer i stanalem przed rozdrozem. Plyta: GA-EX58-DS4; proc:core i7 920; ram:3x1gb 1033 kingmax; grafika: i tu wlasnie sie zastanawiam, czy lepiej kupic 2 radeony hd4550 czy i polaczyc przez crossfire, z drugiej strony moge kupic np. 1 radeona hd4670; mam w sumie 2 pytania: -ktora konfiguracja jest bardziej wydajna? -plyta glowna ma 1xpcie16 i 2xpcie8, a radeony owe sa pod pcie16, bedzie to dzialac? w ogole nie mam pojecia jak to wszystko wspolpracuje. Komp nie musi wyciskac 500fps w grach, ale ma byc do grafiki komputerowej, 3dsmax, after effects itp. o 2 radkach myslalem glownie dlatego ze bede mial mozliwosc podlaczenia 4 monitorow, aczkolwiek aktualnie nie jest mi to potrzebne. Chetnie uslysze pouczenia, informacje i opinie pozdro
streaker Napisano 13 Styczeń 2009 Napisano 13 Styczeń 2009 To rozwieje twoje wątpliwości: maxy, xsi, maye, ae, ps'y i inne takie nie obsługuą crossfire. To jest technologia stricte do gier. A jak będziesz chciał podłączyć kolejne monitory, to dokupujesz kolejną karte i nawet nie musisz jej łączyć mostkiem cf. De facto jak włączysz cf w sterownikach to będą działać wyjścia tylko na jednej karcie (tej wsadzonej w najszybsze pci-e).
Rekomendowane odpowiedzi