cucsoniuss Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 witam, szukam szukam i nie mogę znaleźć...Chciałbym wyciać dowolny kształt np. koło w poligonie jak to zrobić....próbowałem łaczyć poligony i poźniej extrude ale idze tylko można utworzyć wypukłość...wklęsłości już się nie da...z góry dzięki za pomoc
mirach Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 poźniej extrude ale idze tylko można utworzyć wypukłość...wklęsłości już się nie da a jak dasz ujemna wartosc extrude ?
siwy Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 w edit poly możesz extrudować poligony do środka. kształty możesz nanosić narzędziem shape merge w compound objects albo ręcznie narzędziem cut w edit poly
cucsoniuss Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Napisano 15 Styczeń 2009 w edit poly możesz extrudować poligony do środka. kształty możesz nanosić narzędziem shape merge w compound objects albo ręcznie narzędziem cut w edit poly mniejwiecej o to mi chodzilo tylko nie mogę extrudować do środka...tzn poligon na który nałozyłem shape pozostaje cały czas na "zero"
Marshall Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 jezeli dobrze Cię zrozumiałem -> ja to robię tak - biorę spline'a układam sobie kształt który chcę wyciąć z włączonym snaps toogle z pod-funkcją "vertex" - pozniej wylaczam snaps toogle, podciagam kształt do góry (w bok jak tam wolisz byle by był "nad obiektem w którym wycinasz kształt) - cut + snaps i jechane :). Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi