Napisano 21 Styczeń 200916 l Mam kilka pytań... 1. Czym najlepiej robić detale (ew. jaki proces)? Czy może poly-modelingiem, albo jakiś lepszy sposób? 2. Powiedzmy że mam jakiś wzorek np. grudkę i cylinder. Jak go powtórzyć wokół modelu tzn. w 3d a nie w 2d czyli w górę/w boki. 3. Jak zmienić centrum obiektu? Tzn. Mam kontur połowy kieliszka widzianego z lewej strony. Chcę dodać mod. Lathe i dać obrót 360 stopni ale za to nie obraca mi go wokół tylko centrum jest na samym środku linii i wychodzi galimatjas...
Napisano 21 Styczeń 200916 l 1. Bardzo ogólnie :( zależy od elementów, można modelować, można displece'm, można też przez Bump. 2. Shift + rotate, wcześniej musisz przemieścić pivot, ale i tak będziesz musiał ręcznie poprawiać ;) 3.
Napisano 21 Styczeń 200916 l Korzystając z okazji w tym wątku też mam pytanie ,zresztą nawiązujące do tych zadanych przez masło. Czy kopiowanie elementów można ustawić względem jakieś krzywej ? Np. rysuje splinem ścieżkę a potem chce po niej skopiować jakiś element?.
Napisano 21 Styczeń 200916 l Czy kopiowanie elementów można ustawić względem jakieś krzywej ? Np. rysuje splinem ścieżkę a potem chce po niej skopiować jakiś element?. obczaj modyfikator Path Deform [WSM] da się zrobić cuda pozdro