Napisano 22 Styczeń 200916 l Witam. niedawno pisałem posta o tym jaką kartę i jaki procek i w ogóle wybrać. To już kupiłem ale teraz jak tak sobie poczytałem zobaczyłem ze moja karta: jak w temacie i jak tutaj: http://allegro.pl/item536449444_asus_eah3650_silent_mg_radeon_hd3650_512mbddr2.html ma właśnie ten crossfire co jest odpowiednikiem na SLI nvidi czyli mogę dokupić drugą i połączyć z nią tą drugą taką samą. Trochę znów wydam ale kasy jeszcze mam trochę w zanadrzu a pytania które mnie nurtują to: 1. Jak to się w ogóle łączy ? 2. O ile polepszy się wydajność ? 3. Jak te osiągi takiego "związku" się sumuje ? 4. Jaki zasilacz będzie potrzebny ? 5. Jaką w miarę niedrogą płytę główną do tego radzicie ? 6. Czy jest to w mojej sytuacji opłacalne, tzn czy mogę jakos inaczej polepszyć wydajność w tej samej cenie ?
Napisano 22 Styczeń 200916 l Pytanie pierwsze jakie się nasuwa, to jaką obecnie masz płytę główną? I zależnie od odpowiedzi, czy nie lepiej zamiast pakować kasę w nową płytę i drugą taką samą kartę graficzną, poszukać nowej, bardziej wydajnej karty, a radka spróbować gdzieś sprzedać. Pozdr
Napisano 22 Styczeń 200916 l Autor w sumie i tak ale na razie zostanę przy tym pomyśle. Jeżeli naprawdę dużo osób powie że to zły pomysł to się nad tym zastanowię ;d. A po za tym i tak chciałbym wiedziec jak to się łączy i co to daje. A a płyta to K9N4 Ultra od MSI Edytowane 22 Styczeń 200916 l przez Kolin101
Napisano 23 Styczeń 200916 l Zupełnie się nie opyla. Kup jedną a dobrą kartę. Taniej, prościej, wydajniej.