Napisano 25 Styczeń 200916 l Scottie Pippen 3D W.I.P. Jakiś rok temu zacząłem modelować moją drugą twarz. Ciężko było znaleźć darmowe dobre (duże, z detalami) zdjęcia tego koszykarza bo jakiś czas temu "odszedł do lamusa". Znalazłem garść fotek zarówno "młodego" Pippen'a z lat 80tych jak i tego, który po zakończeniu kariery w NBA grał gdzieś w europie. Z tego miksu zdjęć próbowałem stworzyć model. Z różnych powodów odłożyłem go na prawie rok, ale postanowiłem skończyć to co zacząłem. Liczę na jakieś wskazówki od tych z Was, którzy już mają doświadczenie w tworzeniu postaci. Może ktoś z Was podeśle mi jakieś większe zdjęcia "Pająka", które pomogą mi w jak najlepszym odzwierciedleniu mojego idola :) z lat młodzieńczych :). Model powstaje w 3ds max'ie 9 (zacząłem wyciągać jakieś detale z modelu, dlatego nie planuje bawić się w ZBrush'u). pozdrawiam Edytowane 30 Listopad 200915 l przez Zylak podmiana prevki
Napisano 25 Styczeń 200916 l Moje klimaty :) Basket4ever :D Jakieś tam podobieństwo jest, ale z ustami to przesadziłeś chłopie ;) Wory pod oczami ? No nie za bardzo tutaj pasują.Zrób mu jordana co by sobie chłopaki pograli ;P
Napisano 6 Październik 200915 l Autor tak jak pisałem, nie mam za dobrych zdjęć referencyjnych ... dlatego ciężko odwzorować jego twarz dokładnie :( ... sporo mam zdjęć z tego meczu w europie (Pająk jest już stary i cienko coś u niego z kasą, skoro gra w ligach o których nikt ;) nie słyszał ... może dlatego ma wory pod oczami). Na pewno wolałbym żeby wyglądał tak jak w '98 gdy z Bykami zdobyli ostatni tytuł ... będę jeszcze kombinował :) Dzięki za komentarz pozdr
Napisano 1 Listopad 200915 l Autor Poprawilem ksztalt twarzy oraz kilka detali (jeszcze nie jestem zadowolony z oczu i ich ololic), posiedze jeszcze nad tym, reszta moze byc :). Tekstura na probe -> zdjecie pozdrawiam
Napisano 1 Listopad 200915 l BULLS RULEZ-kiedyś. teraz-to niestety dno. Ale szacun i jedziesz z nim dalej aż do stóp.
Napisano 1 Listopad 200915 l jestem za Up ale tez zrób jak umiesz włosy brode pod maxem lub gdzie a nie jako texture.
Napisano 25 Listopad 200915 l Autor dzięki chłopaki za komentarze :) Teksture będę musiał zrobić zastępczą, nie ma na necie DUŻYCH, dobrej jakości zdjęć tego typka :( będę kombinował. Póki co jestem trochę rozczarowany tym jak wychodzą w maxie "włosy" :( nie jestem w stanie osiągnąć fajnego efektu, wszystko co zrobię wygląda jednak sztucznie :( Do tego nie spodziewałem się, że realistyczne oczy, pasujące do całości będzie tak trudno stworzyć :( Uszy będę modelował od początku, te są na maxa zje... :( Rendery troche poprawione (domalowane belendy) w photoshopie pozrdawiam
Napisano 26 Listopad 200915 l fajnie jedziesz z włosami i bródką prawei jak real. za to plus. co do skóry za bardzo biłąła sie robi.
Napisano 27 Listopad 200915 l No wygląda jak Pippen :) włosy i broda wyszły super, resztę można trochę poprawić jak chodzi o detale, np ucho.
Napisano 27 Listopad 200915 l co do warsztatu to się nie wypowiadam ale co do samego wyboru podmiotu to +3 gwiazdki się należą :) jak bedziesz robił resztę cielska to nie zapomnij o ramionach do kolan. W końcu to jedne z najdłuższych rąk w lidze (zaraz po samie perkinsie)
Napisano 30 Listopad 200915 l Autor dzięki chłopaki, :/ miałem trochę problemów, bo mi się włosy nie chciały do końca renderować, ale już sobie poradziłem :). Póki co jestem zadowolony z efektu, na pewno będę musiał zrobić lepsze mapy pod zarost, ale to dopiero gdy skończę modelowanie i zrobię mapowanie. Nie wiem czy będę modelował całe cielsko, scena, którą sobie wymyśliłem wymaga tylko głowy i ramion ... ale może się zmobilizuje i pojadę po całości. Poprawiłem model - uszy, ale nie jestem jeszcze w 100% zadowolony. Włosy już mi się bardzo podobają, brodę muszę jeszcze "podmalować", ale to już na etapie teksturowania. Dzięki za komentarze, pozdrawiam