Napisano 27 Styczeń 200916 l Do czego służy plugin(?) Power NURBS ? Dużo o nim widziałem na forum ale nie mam pojęcia do czego on tak dokładnie służy. Sorki jeżeli już gdzieś to było, ale jestem nowy na forum (i początkujący z 3d max studio) nie za bardzo się orientuje :P
Napisano 27 Styczeń 200916 l W moim wypadku power NURBS sluzyl do zawieszania 3ds Maxa w losowych momentach.
Napisano 27 Styczeń 200916 l mirach - w sumie ciekawa funkcja :P Hmm domyślam się że oprócz wieszania 3d studio max ma on jeszcze jakiś inne funkcje, więc byłby ktoś łaskaw je wypisać :P ?
Napisano 27 Styczeń 200916 l czy naprawde nie umiesz wpisac nazwy tego plugina w google, wejsc na strone producenta i przeczytac co owy robi?
Napisano 27 Styczeń 200916 l pluginem bawiłem się trochę i o ile w tych zabawach był zachwyt nad możliwościami tego narzędzia to jak już chciałem coś konkretnego zrobić zaczynały się problemy z opanowaniem i swobodą modelowania. niby duże możliwości ale niełatwo się tym posługiwać
Napisano 27 Styczeń 200916 l Na stronie producenta pisze po angielsku którego ja tak dobrze nie znam, ale przeczytałem co nieco na innych stronach,a używacie tego pluginu ?
Napisano 27 Styczeń 200916 l Probowalem. Obiecywal duze mozliwosci, ale jak juz wspomnialem, stabilnosc pracy byla tragiczna. Wysypywal sie na prostych filetach czy booleanach. Jak chcesz sie bawic w NURBSy to polecam Rhino (z doswiadczenia) lub Studio Tools (ze slyszenia).
Napisano 27 Styczeń 200916 l A jeśli chcesz dobre NURBSY, ale nie do robienia jakichś inżynierskich modeli, to polecam Maya ;).