Gość Ojcon Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Do czego służy plugin(?) Power NURBS ? Dużo o nim widziałem na forum ale nie mam pojęcia do czego on tak dokładnie służy. Sorki jeżeli już gdzieś to było, ale jestem nowy na forum (i początkujący z 3d max studio) nie za bardzo się orientuje :P
piotrek Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Chyba też nowy na Google, że nie umiesz poszukać.
mirach Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 W moim wypadku power NURBS sluzyl do zawieszania 3ds Maxa w losowych momentach.
Gość Ojcon Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 mirach - w sumie ciekawa funkcja :P Hmm domyślam się że oprócz wieszania 3d studio max ma on jeszcze jakiś inne funkcje, więc byłby ktoś łaskaw je wypisać :P ?
mirach Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 czy naprawde nie umiesz wpisac nazwy tego plugina w google, wejsc na strone producenta i przeczytac co owy robi?
siwy Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 pluginem bawiłem się trochę i o ile w tych zabawach był zachwyt nad możliwościami tego narzędzia to jak już chciałem coś konkretnego zrobić zaczynały się problemy z opanowaniem i swobodą modelowania. niby duże możliwości ale niełatwo się tym posługiwać
Gość Ojcon Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Na stronie producenta pisze po angielsku którego ja tak dobrze nie znam, ale przeczytałem co nieco na innych stronach,a używacie tego pluginu ?
mirach Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Probowalem. Obiecywal duze mozliwosci, ale jak juz wspomnialem, stabilnosc pracy byla tragiczna. Wysypywal sie na prostych filetach czy booleanach. Jak chcesz sie bawic w NURBSy to polecam Rhino (z doswiadczenia) lub Studio Tools (ze slyszenia).
piotrek Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 A jeśli chcesz dobre NURBSY, ale nie do robienia jakichś inżynierskich modeli, to polecam Maya ;).
Rekomendowane odpowiedzi