Edek z Kredek Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Witam wszystkich Mam mały problemik jestem w trakcie robienia prostej animacji mebli, i tutaj pojawia się problem. Jakość animacji jest strasznie lipa w porównaniu do statycznych renderów - jakiego kodeka używacie??? no i jaki wielki wpływ na to ma grafa w moim przypadku GF 7300 GT :(. Może jest szansa do instalowania wspomagania video. Kolejne pytanie w jakim formacie najlepiej zapisywać poszczególne klatki w celu zmontowania całości w A.premiere może PNG??
dyb3k Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Ja renderuje poszczegolne kolejne klatki jako jpg, tiff itp. Potem sklejam w klip w After effects i robie mov przy uzyciu h.264. Jakosc jest super i malo zajmuje. Ja mam AE CS3 jakby co. A potem mozesz sobie wrzucic do Premiera i robic co chcesz. Pozrawiam
sly Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 jeśli nie szkoda Ci miejsca na dysku to zdecydowanie Tiff...- możesz też zapisać kanał alpha. jesli kodek do odtważania gotowca... to mov. /H264 jest ok, choć zmienia nasycenie czerni i czasem dostrzeżesz gdzieniegdzie piksele których nie planowałeś (nadal kiepska kompresja Czerwieni i Niebieskiego). polecam też Divx'a 6. Pozdrawiam
kannu Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 serwus :) to naprawde nie jest ten dzial. to jest dzial w ktorym sie POKAZUJE animacje. Wzglednie sie o nich pisze - bo to tez jest modne. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Edek z Kredek Napisano 2 Luty 2009 Autor Napisano 2 Luty 2009 Ok dzięki panowie no to działam działam :)
Rekomendowane odpowiedzi