Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Mam mały problemik jestem w trakcie robienia prostej animacji mebli, i tutaj pojawia się problem. Jakość animacji jest strasznie lipa w porównaniu do statycznych renderów - jakiego kodeka używacie??? no i jaki wielki wpływ na to ma grafa w moim przypadku GF 7300 GT :(. Może jest szansa do instalowania wspomagania video.

Kolejne pytanie w jakim formacie najlepiej zapisywać poszczególne klatki w celu zmontowania całości w A.premiere może PNG??

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja renderuje poszczegolne kolejne klatki jako jpg, tiff itp. Potem sklejam w klip w After effects i robie mov przy uzyciu h.264. Jakosc jest super i malo zajmuje. Ja mam AE CS3 jakby co. A potem mozesz sobie wrzucic do Premiera i robic co chcesz.

Pozrawiam

Napisano

jeśli nie szkoda Ci miejsca na dysku to zdecydowanie Tiff...- możesz też zapisać kanał alpha.

jesli kodek do odtważania gotowca... to mov. /H264 jest ok, choć zmienia nasycenie czerni i czasem dostrzeżesz gdzieniegdzie piksele których nie planowałeś (nadal kiepska kompresja Czerwieni i Niebieskiego). polecam też Divx'a 6.

Pozdrawiam

Napisano

serwus :)

to naprawde nie jest ten dzial. to jest dzial w ktorym sie POKAZUJE animacje. Wzglednie sie o nich pisze - bo to tez jest modne.

pozdrawiam i zycze powodzenia :)