Myszek Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 witam, oto sposob aby zrobic fajny lakier samochodowy :) no wiec opcje materiałów: 1. shellac - do pierwszego slotu dajemu material brazil advanced, w drugim zwykly standartowy, maxowy materiał 2. Brazil advanced: 3. W drugim slocie material maxowy: i to wszystko :) aby osiagnac fajne odbicia mozna dodac jeszcze mapke hdri, lub zwykle podloze i bialego boxa nad obiektem: ustawienia: z materialem: mniej wiecej tak to powinno wygladac [piwo] [piwo]
fotoas Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 Myszek _ ale chlopie trafiles..wlasnie siedzialem i si emeczylem z tym bo do Vizki samochodzik laduje a ty gotowe rozwiazanie mam Tak trzymaj :)
DarCon Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 Myszek nawet niewiesz jak jestem ci wdzięczny :D powinieneś zrobić tutka aby go zarzucili swojej biblioteki.Brawa za pomoc[lol2]
Kryhas Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 Właśnie tego szukałem !! Wielkie dzięki ale jedno mnie męczy w zakładce CAR PAINT PARAMETERS a mianowicie co jest co ?? Co jest za co odpowiedzialne (tnz. kolor auta). Będe wdzięczy jak mi ktoś to obiaśni :]
Myszek Napisano 13 Marzec 2004 Autor Napisano 13 Marzec 2004 Diffuse (Cs) jest odpowiedzialny za glowny kolor lakieru Fallof to jest takie jakby przejscie miedzy kolorami, nasila sie jak patrzysz na obiekt pod ostrym kątem Reflectivity to są odbicia, im jasniejszy kolor tym mocniejsze są Candy sa to takie jakby \"kropeczki\" na lakierze Bias pod candy jest to nasilienie tych \"kropeczek\" Kd (diffuse) jest to nasycenie podstawowej barwy lakieru Kd (ambient) nie wiem :D Flakes tego tez za bardzo nie rozumiem to jest cos jakby podklad pod lakier, nie wiem sproboj roznych parametrow :D jak cos zle powiedzialem to sorki, ucze sie dopiero :D
kuba333 Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 To jest tutek tylko dla tych co mają brazila? Nie znacie gdzie znajdę jakiś o robieniu materiału lakieru samochodowego, ale np. mental'u lub w v-ray free???
Bubu Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 tak tylko dla tych :) (pierwszy lakier jaki zast w brazilu :) No a do v raya lub mentalu to........jest pełno tutków w sieci wystarczy poszukać :) GOOGLE :D
Gość makbol Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 no super, bardzo przydatne ale dlaczego niema tego w dziale tutroiale na stornie glownej max3d.pl ?
luki16 Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 nie wiem co źle robie:( włanczam maxa z brazilem robie wszystko jak pokazałeś i mi ne chce wyjśc taki lakier:( pomocy!
Hindus Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 człowieku opamiętaj sie :] ten wątek jest stary jak świat( 09-04-2005, 17:57) nie wiadomo czy autor jeszcze żyje a ty wyskakujesz na początku sierpnia - chcesz przepis na lakier ? sciagnij vraya, idz na evermotion.org, dział tutorial, poierz shader pack'a z 144 materiałami i masz chyba z 10 carpaintów - najpierw naucz sie podstaw a nie zaraz chcesz...wogóle masz jakis model samochodu ze tak sypiesz pytania :] ? podstawy vraya są na stronie max3d.pl - poczytaj bo nikt za ciebie nic nie zrobi.
Myszek Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Napisano 2 Sierpień 2005 musi wychodzic jak nie to tu jest to samo ale z tekstem ;) http://myszek17.webpark.pl/tutoriale/3dsmax/carpaint/1.html a autor zyje :)
luki16 Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 dzienx już wiem co źle zrobiłem. hindus- auto mam już niedługo sie ukaże na forum. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi