Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

no to kolejny tescik

fotele.jpg

Bounce2

ViewRate14/sec5

Skylight 2.0

Diffuse depth 4, estimate 64

Radius 10jedn

# photons 800 000

power 3

ale prawde mowiac chyba cos namieszalem z parametrami

a tu prosze

bladDOF.jpg

jak to wyglada jak tylko klikne na DOF. Dzieje sie to tylko przy bounce 2 !! Tylko !!wzrasta kontrast, blyszczy sie wszystko a na suficie pojawiaja sie plamy.Scena staje sie ciemniejsza..Zupelnie inaczej to dziala dla Bounce1, znaczy normalnie dziala, tak jak powinno czyli dodaje TYLKO glebie ostrosci a nie jeszcze plik jakis efektow specjalnych

macie tak samo z Boucami 2 i dofem ??

Czy jest Xdof na Maxa 6 ?

pozdro

Fotoas

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

nic nie daje..

chyba jednak bug

albo moje ustawienia sceny z bounce 2 sa zle

:(

Napisano

fotek, a jakbys tak zwiekszyl photons in estimate, np do 1000? Moze przy tak malej liczbie odbic zle dof odczytuje wartosc energi fotonow.

hmmm, nic innego nie przychodzi mi do glowy.

Napisano
  • Autor

tak strzelac to mozemy jak kowboje na westernie

najlepiej sam sprawdz.. zrob sobie scenke wnetrza, z boxem i bounce 2 i zapusc DOF\'a

moze to tylko u mnei tak si edzieje ??

nie wiem.cala scena sie sciemnia i pojawiaja si eplamy.. jakby fotony znikaly w scenie

ehh

FotoAs

Napisano

Witam! Ja miałem tak samo w scence. Przy bounces na 1 wszystko OK ale gdy damy na 2..... straszne sie to wszystko robi..... plamy i jakoś tak ciemno. Długo próbowałem coś z tym zrobić, ale nic:(. Może jest ktoś kto zna odpowiedź na \"nasz\" problem ? Bo ja niemam zielonego pojęcia dlaczego się tak dzieje. NIELOGICZNE to zupełnie. A może ktoś wie czy dzieje sie tak na Zenku1.2 ? Pozdrawiam.

Napisano

Pobawilem sie tym dofem i nie wyglada to najlepiej. Uwazam tak ja Wy, ze jest to jednak bug programu.

Pozatym dof dziala troche wolno i ogolnie dziwnie. Warto zainwestowac w opanowanie dofa w post produkcji, jak np w After Effects.

Napisano
  • Autor

Luqus_ to wlasnie Zenek12 tak tu brudzi

Zabawa z bokeh\'em w pluginie do Photoszopa o nazwie Lenscare nabiera realnego sensu

w dodatku bokeh tam ma mase ustawien

mysle ze dobrze wypluty Z bufer zalatwi na zawsze problem z jakimkolwiek DOF\'em z renderera. Ow plugin jest nawet na AFX, co mnie bardzo cieszy :)

chyba dlugo poczekamy zanim ten bug zostanie poprawiony, chyba ze to nie bug tylko cos w scenie.Tak czy siak , aby dalej do przodu :)

FotoAs