LukaszD Napisano 6 Luty 2009 Napisano 6 Luty 2009 Witam! Model Beretty 92FS :) Niestety, stopien skomplikowania geometrii pistoletu przerosl moje skromne jeszcze umiejetnosci i siatka ma sporo bledow ale cwiczenie tak czy siak dobre ;) Prosilbym tylko o pomoc z materialem metalu - ten wydaje mi sie mocno badziewny. Zrobilem go na standarzie, shader metal z duzym specularem i glossem na 16, do tego mapa metal(lume) jako reflect. Diffuse shadera z bitmapy. Jakies podpowiedzi jak to lepiej zrobic? Bede wdzieczny :) Komentujcie jak najwiecej!
M4rcus Napisano 6 Luty 2009 Napisano 6 Luty 2009 to wyglada jak jakas bron Space marine, wydaje mi sie ze ten pistolet ma troche delikatniejszy wyglad, a Twoj model wyglada jakby go odlali z zelaza:P
Black Pantera Napisano 6 Luty 2009 Napisano 6 Luty 2009 Mapowanie górnej części leży.A jeśli to low poly - to unwarp by się przydał.
blomd Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 (edytowane) Mam nadzieje, że materiał jeszcze poprawisz, bo wygląda nieładnie ;) tak więc radze Ci się zapoznać z tutorialem, którego napisał miły kolega na forum http://img218.imageshack.us/img218/9671/tutorialmetaljn6.jpg Proporcję trochę zjechane, a po za tym, to tam gdzie ma być sprężyna od zamka tam nie powinien być prosty cylinder, tylko pół cylindra, który jest połączony z zamkiem. Musisz jeszcze trochę nad tym modelkiem popracować. Powodzenia. Edytowane 10 Luty 2009 przez blomd
Georgas Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 Mapowanie górnej części leży.A jeśli to low poly - to unwarp by się przydał. a jak hp to by się nie przydał ?? ;>
piksar Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 Mam nadzieje, że materiał jeszcze poprawisz, bo wygląda jak "rzygi maryny" Tobie autorze tego posta życzę nauczenia się przekazywania rzeczowej krytyki na wyższym poziomie. Życzę...wręcz nalegam.
Rekomendowane odpowiedzi