LukaszD Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Witam! Model Beretty 92FS :) Niestety, stopien skomplikowania geometrii pistoletu przerosl moje skromne jeszcze umiejetnosci i siatka ma sporo bledow ale cwiczenie tak czy siak dobre ;) Prosilbym tylko o pomoc z materialem metalu - ten wydaje mi sie mocno badziewny. Zrobilem go na standarzie, shader metal z duzym specularem i glossem na 16, do tego mapa metal(lume) jako reflect. Diffuse shadera z bitmapy. Jakies podpowiedzi jak to lepiej zrobic? Bede wdzieczny :) Komentujcie jak najwiecej! Link to comment Share on other sites More sharing options...
M4rcus Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 to wyglada jak jakas bron Space marine, wydaje mi sie ze ten pistolet ma troche delikatniejszy wyglad, a Twoj model wyglada jakby go odlali z zelaza:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Pantera Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Mapowanie górnej części leży.A jeśli to low poly - to unwarp by się przydał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blomd Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 (edited) Mam nadzieje, że materiał jeszcze poprawisz, bo wygląda nieładnie ;) tak więc radze Ci się zapoznać z tutorialem, którego napisał miły kolega na forum http://img218.imageshack.us/img218/9671/tutorialmetaljn6.jpg Proporcję trochę zjechane, a po za tym, to tam gdzie ma być sprężyna od zamka tam nie powinien być prosty cylinder, tylko pół cylindra, który jest połączony z zamkiem. Musisz jeszcze trochę nad tym modelkiem popracować. Powodzenia. Edited February 10, 2009 by blomd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgas Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Mapowanie górnej części leży.A jeśli to low poly - to unwarp by się przydał. a jak hp to by się nie przydał ?? ;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksar Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Mam nadzieje, że materiał jeszcze poprawisz, bo wygląda jak "rzygi maryny" Tobie autorze tego posta życzę nauczenia się przekazywania rzeczowej krytyki na wyższym poziomie. Życzę...wręcz nalegam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts